ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 9 Ιουλίου 2022

Γκάφα του ΑΝΤ1 - Έβγαλε δολοφόνο του Αμπε πασίγνωστο δημιουργό βιντεοπαιχνιδιών


Σε μία μεγαλειώδη γκάφα υπέπεσε ο Ant1 σε ρεπορτάζ του για τη δολοφονία του πρώην Ιάπωνα πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε καθώς βάφτιζε δολοφόνο τον Χιντέο Κοτζίμα, έναν εκ των διασημότερων δημιουργών βιντεοπαιχνιδιών και «πατέρα» του Metal Gear Solid με πωλήσεις άνω των 56 εκατομμυρίων αντιτύπων.
Συγκεκριμένα, στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων προέβαλε φωτογραφίες του Χιντέο Κοτζίμα, λέγοντας ότι ο δράστης «είχε πάθος με τον Τσε Γκεβάρα». Το κανάλι «εμπνεύστηκε» από ακροδεξιό πολιτικό ο οποίος είχε κάνει σχετικό Tweet, το οποίο στη συνέχεια διέγραψε άρον άρον.




Η γκάφα δεν πέρασε απαρατήρητη στα social media, με δεκάδες χρήστες απ' όλο τον κόσμο να ζητούν εξηγήσεις από τον Ant1.



Ο Χιντέο Κοτζίμα είναι Ιάπωνας σχεδιαστής βιντεοπαιχνιδιών, γνωστός για τη δημιουργία της βραβευμένης σειράς Metal Gear.
Το 2005 ίδρυσε το τμήμα ανάπτυξης βιντεοπαιχνιδιών Kojima Productions, υπό τον έλεγχο της Konami, ενώ το 2011 έγινε αντιπρόεδρος της Konami Digital Entertainment. Το 2015, η Kojima Productions αποσχίστηκε από την Konami και έγινε ανεξάρτητη εταιρεία παραγωγής.