ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2022

Aναστάτωση στους καναλάρχες


Δεν γνωρίζω τη μετοχική σύνθεση του fund που αγόρασε το 50% του Alpha και βασικά είμαι υπέρ της άποψης ότι οι νόμοι που έχουμε στην Ελλάδα να μην μπορείς να αγοράσεις ένα κανάλι αν έχεις μια πλατφόρμα κ.λπ. είναι απλώς γελοίοι και δεν στέκουν στην Ευρώπη, ούτε στον κόσμο όλον. Όμως μια αναστάτωση έχει δημιουργηθεί στο όμορφο κόσμο των «θηρίων των καναλιών» γιατί σου λέει «τι γίνεται, μία μπαίνουν πάμπλουτοι Άραβες, μία φεύγουν κομμάτια σε fund μέσω Λουξεμβούργου και Άμπου Ντάμπι…, κάτι παίζει». Αυτό που παίζει είναι επίσης ότι ο κ. Νίκος Σταθόπουλος της BC Partners θέλει, λέει, να ανακατευθεί στο μπάσκετ του Παναθηναϊκού. Δεν ξέρω, φήμες ακούω, αλλά συνήθως… ακούω καλά, χωρίς να σημαίνει ότι στο τέλος όλα καταλήγουν σε deals.
****
Στις αρχές Μαΐου, η στήλη BigMouth του Powergame.gr είχε αποκαλύψει την πρόθεση των ανθρώπων της Nova, να εισέλθουν στη μετοχική σύνθεση και… ελεύθερου καναλιού. Το μόνο εμπόδιο που υπήρχε ήταν ο νόμος που είχε ψηφίσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη (μετά από παρέμβαση του καναλάρχη Κυριακού), ο οποίος απαγόρευε τη συμμετοχή εταιρείας που κατέχει συνδρομητική τηλεόραση, σε εταιρεία που διαθέτει ελεύθερο κανάλι. 
Αν ισχύουν τα όσα φημολογούνται στο παρασκήνιο, τελικά οι άνθρωποι της Nova, ξεπέρασαν το εμπόδιο του νόμου, αγοράζοντας ένα πολύ μεγάλο ποσοστό στο κανάλι του Βαρδινογιάννη. Φυσικά, από την πλευρά της ισχυρής επιχειρηματικής οικογένειας, διαψεύδεται ακόμη και η φήμη που θέλει πίσω από το fund που αγόρασε το 50% του Alpha, να βρίσκονται τα αφεντικά της Nova. 
BigMouth / Powergame