ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2019

Ταίριαξαν τα προσόντα με τον διοικητή...

...αφού ο νέος διοικητής της ΕΥΠ, Π. Κοντολέων, δεν ταίριαζε με τα απαιτούμενα προσόντα...

Βαριά εκτεθειμένη είναι πλέον η κυβέρνηση, μετά την επιλογή της να καλύψει αναδρομικά με κατεπείγουσα τροπολογία τον προβληματικό διορισμό του νέου διοικητή της ΕΥΠ, Παναγιώτη Κοντολέοντος.
Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει ευθέως «πρωθυπουργικό σκάνδαλο» και..
θεσμική εκτροπή, καθώς με έκτακτη νομοθετική ρύθμιση που ψηφίστηκε την Παρασκευή το απόγευμα, αλλάζουν τα προσόντα διορισμού του διοικητή της Υπηρεσίας Πληροφοριών, προκειμένου να διασφαλιστεί η νομιμότητα της επιλογής του συγκεκριμένου προσώπου.
Και αυτό, ενώ μόλις στις 6 Αυγούστου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμευόταν στη Βουλή, απαντώντας στον Αλέξη Τσίπρα, ότι «για το ζήτημα της ΕΥΠ δεν έχω να πω πολλά, κανέναν νόμο δεν πρόκειται να αλλάξουμε» και διαβεβαίωνε ότι ο εκλεκτός της κυβέρνησης διέθετε όλα τα τυπικά προσόντα.
Στις 6/8/2019 η «Εφ.Συν.» έχει αποκαλύψει ότι ο κ. Κοντολέων, πρόεδρος μέχρι τώρα της ιδιωτικής εταιρείας ασφάλειας G4S Secure Solutions, διαθέτει πτυχίο και μεταπτυχιακό στη Διοίκηση (Management) από το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο του Ηνωμένου Βασιλείου, ωστόσο ο ΔΟΑΤΑΠ εμφανίζεται να αναγνωρίζει από το συγκεκριμένο Πανεπιστήμιο μόνο τίτλους μουσικών σπουδών.
Η νέα διάταξη προβλέπει ότι απαιτείται «πανεπιστημιακός τίτλος ημεδαπής ή αλλοδαπής ή δεκαετής τουλάχιστον αποδεδειγμένη επαγγελματική απασχόληση». Η προηγούμενη διάταξη προέβλεπε κατοχή «τουλάχιστον πτυχίου Πανεπιστημίου της ημεδαπής ή ισότιμου της αλλοδαπής και διοικητική πείρα στον δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα».

Χωρίς πτυχίο

Με άλλα λόγια, μπορεί να διοριστεί διοικητής της ΕΥΠ και κάποιος χωρίς πτυχίο, αρκεί να το επιθυμεί η κυβέρνηση. Η ρύθμιση αυτή αποτέλεσε το «κερασάκι στην τούρτα» του πέμπτου συνεχόμενου (κατ)επείγοντος νομοσχεδίου της κυβέρνησης στη Βουλή, που ψηφίζεται με διαδικασίες-εξπρές σε λίγες ώρες.
Το μεσημέρι της Παρασκευής, η κατάθεση της τροπολογίας στη Βουλή την τελευταία στιγμή προκάλεσε πανδαιμόνιο, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ζητά ονομαστική ψηφοφορία, το Κίνημα Αλλαγής να αποχωρεί αμέσως, το ΜέΡΑ25 να ακολουθεί και το ΚΚΕ να αποχωρεί και αυτό πριν από την ψηφοφορία.
- από ρεπορτάζ του Χάρη Ιωάννου στην ΕφΣυν (ολόκληρο ΕΔΩ)