ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2019

Τασία: Μπορεί οι μπαχαλάκηδες στα Εξάρχεια να είναι βαλτοί

«Μπορεί οι μπαχαλάκηδες να είναι όργανα αυτών των ανθρώπων. Το γνωρίζει κανείς;». Υπόνοιες για... βαλτούς μπαχαλάκηδες στα Εξάρχεια άφησε η Τασία Χριστοδουλοπούλου, μιλώντας στην εκπομπή «Ραντάρ» στον Alpha989, με τον Τάκη Χατζή και τον Δήμο Βερύκιο.
Σε συζήτηση για τα κυκλώματα ναρκεμπόρων που λυμαίνονται την πλατεία Εξαρχείων αλλά και τα..
επεισόδια που σημειώνονται σχεδόν σε καθημερινή βάση κατά των δυνάμεων των ΜΑΤ, η πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ βλέπει με καχυποψία την παρουσία αυτών των «συγκεκριμένων ανθρώπων» (σ.σ.: των μπαχαλάκηδων) σε «συγκεκριμένα σημεία» της ευρύτερης περιοχής, εκεί όπου πέφτουν βροχή πέτρες και μολότοφ.
Αναφερόμενη στη δράση της ΕΛ.ΑΣ. στα Εξάρχεια, τόνισε: «Ο κύριος Χρυσοχοΐδης είχε πει ότι σε μία μέρα θα καθαρίσει τα Εξάρχεια! Επιτέθηκε σε συναυλία, χωρίς λόγο, προφανώς επειδή γνώριζαν ότι οι άνθρωποι που βρίσκονταν εκεί, δεν είχαν πάνω τους μολότοφ!».
«Κανένα άνθρωπος δεν θέλει στο όνομα της δικής του ασφάλειας να παραβιάζονται δικαιώματα ανθρώπων, συλλογικοτήτων, όπως έγινε τις προάλλες στα Εξάρχεια», πρόσθεσε.
Αναφερόμενη στο προσφυγικό/μεταναστευτικό, τόνισε: «Δεν είμαι καθόλου υπερήφανη για τη Μόρια. Προσπαθήσαμε. Θα δείτε και τώρα τα εμπόδια που θα βρει η ΝΔ. Κανείς δεν τους ήθελε στον χώρο του. Ο δήμαρχος της Κω, για παράδειγμα, αρνιόταν οποιαδήποτε δομή΄. Όταν δεν εξηγείς το φαινόμενο στις κοινωνίες, είναι φυσικό να λένε ‘δεν θέλω να έρθουν εδώ’. Έτσι αναπτύσσονται οι ξενοφοβίες και ρατσισμοί».
Στο ερώτημα αν γυρνάει μπούμερανγκ στην κυβέρνηση η στάση που κράτησε ως αντιπολίτευση απέναντι στο μεταναστευτικό, είπε: «Η κυβέρνηση με την αλαζονεία ότι έρχεται υποσχέθηκε πολλά και τα υποσχέθηκε ‘εδώ και τώρα’. Τώρα βλέπει την πολυπλοκότητα των προβλημάτων. Να καταλαβαίνουν ότι οι κριτικές που δεχτήκαμε όχι μόνο ήταν άδικες αλλά ήταν σκόπιμες, για να μπορέσουν να εξασφαλίσουν όλο και περισσότερες ψήφους. Τον τελευταίο ενάμιση μήνα δεν μετέφεραν στην ενδοχώρα αυτούς για τους οποίους είχε αποφασίσει η προηγούμενη κυβέρνηση. Τι περίμεναν; Ότι επειδή είχαν σκληρή στάση, ξαφνικά δεν θα έρθει κανείς στα νησιά; Είναι δυνατόν να έχει τόσο απλοϊκή αντίληψη γι’ αυτά τα τεράστια παγκόσμια φαινόμενα; Σε δέκα χρόνια θα έχουμε κλιματικούς πρόσφυγες (σ.σ.: πχ λόγω έλλειψης νερού). Τι θα κάνουμε τότε; Η Ευρώπη ετοιμάζεται γι’ αυτά;».

- από το newpost