ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2019

Της κοντής κανονικότητας της φταίν’ οι τρίχες!

Είναι καλός μήνας ο Σεπτέμβριος για τσακωμούς! Ειδικά όταν έχεις καινούργια κυβέρνηση που θα ανέβει (σύσωμος φαντάζομαι) στη Θεσσαλονίκη. Ο Πρωθυπουργός έχει επιδοθεί στον καλύτερο επικοινωνιακό αγώνα δρόμου που έχουμε ζήσει από τη μεταπολίτευση και δώθε και η αλήθεια είναι ότι έχει επιτύχει αυτό που ήθελε. «Κανονικότητα» έταζε προεκλογικώς και αυτή επιβάλει το μιντιακό σύστημα. Τα ΜΑΤ..
πετυχαίνουν εμάς, που μας αρέσουν τα Εξάρχεια, αλλά αυτό είναι μια άλλη πονεμένη ιστορία.
Ο Πρωθυπουργός πέτυχε αυτό που ήθελε: Να δίνει την εντύπωση ότι κυβέρνησή του είναι όλων των Ελλήνων … αρκεί να έχουν ΑΜΚΑ.
Έλεγα για τους τσακωμούς του Σεπτεμβρίου, με αφορμή την (τόσο βαρετή) επίσκεψη του εκάστοτε Πρωθυπουργού για να μας μιλήσει για το οικονομικό του όραμα. Εκεί πάνε και διαδηλώνουν όσοι δεν πιστεύουν, διαχρονικά, τα πρωθυπουργικά οράματα κι αυτό μάλλον δεν είναι κανονικό πράμα…
Γιατί δεν πιστεύεις τους ανθρώπους; Επειδή έτυχε να είναι Πρωθυπουργοί;
Κοίτα, για να μην παραγνωριζόμαστε: Οι Πρωθυπουργοί δεν είναι κανονικοί ψεύτες. Δε λένε ψέματα! Απλώς οι συνεργάτες τους αλλά και εμείς, ο λαός, δεν είμαστε ποτέ αντάξιοι των εκάστοτε πρωθυπουργικών οραμάτων.
Κανονικά, δηλαδή εμείς φταίμε που δεν τα κατάφερε ο Τσίπρας, και όπως φαίνεται μυαλό δε βάλαμε και μπορεί να του χαλάσουμε την κανονικότητα και του Κυριάκου και όπως καταλαβαίνεις αυτά θα είναι εις βάρος μας. Ο Κωστής ο Χατζιδάκης, όντως μετριοπαθής και χαμηλών τόνων, αποφάσισε να σώσει τη ΔΕΗ. Για να τη σώσε μάλλον θα την πουλήσει – κι αυτό είναι μια πολιτική που άλλους τους βρίσκει σύμφωνους κι άλλους όχι.
Όμως ο κ. Χατζηδάκης αυξάνει τα τιμολόγια στη ΔΕΗ και ξιπασμένα μας πετάει στη μούρη: Είναι πολύ μικρές οι αυξήσεις…
Κανονικά, εσύ που έχεις να δεις αύξηση στο μισθό σου, αν έχεις μισθό, αν τον παίρνεις στην ώρα του κλπ τι πρέπει να του απαντήσεις;
Κανονικά πολλά, αλλά η κανονικότητα απαιτεί θυσίες! Οπότε πλήρωσε!
Φυσικά υπάρχει και ο προαίωνιος Σεπτεμβριάτικος τσακωμός για το «καλό χειμώνα», ή το «32 Αυγούστου» …Κανονικά πράματα δηλαδή.
Όπως κανονικό είναι να σχολιάζεις κάτι επειδή είδες έναν τίτλο. Χωρίς να το έχεις διαβάσει, ή να το δεις (αν πρόκειται για ταινία…) Γι’ αυτό είμαστε ένας κανονικός λαός!
Κανονικά μιλάμε όλοι, έχουμε άποψη και κι όποιον πάρει ο χάρος!
Κανονικά τώρα πρέπει να πω καλή εβδομάδα! Και αυτό θα πω, διπλωματικά αποφεύγοντας ευχές που θα δυσαρεστήσουν τους… κανονικούς λάτρεις του χειμώνα (που μπαίνει 1η Δεκεμβρίου) και τους κανονικούς λάτρεις του θέρους (που μεταξύ μας μετράει μόνο αν είσαι διακοπές δίπλα στη θάλασσα!

Γιάννης Καφάτος / viewtag