ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2019

Η γκάφα του Μητσοτάκη στο περίπτερο της Ινδίας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι γνωστό ότι δεν το έχει με τα αποφθέγματα. Κι όταν τα χρησιμοποιεί στον δημόσιο λόγο του πέφτει σε γκάφες.
Σήμερα διέπραξε μια ακόμη, όταν εγκαινιάζοντας το περίπτερο της Ινδίας (τιμώμενη χώρα στη φετινή ΔΕΘ) χρησιμοποίησε μια φράση του Μοχάντα Καραμτσάντ Γκάντι, η οποία κυκλοφορεί κατά κόρον στο διαδίκτυο (από εκεί που ενημερώνοντας φαίνεται στη ΝΔ)..
αλλά δεν την είπε ποτέ ο Ινδός πολιτικός.
«Πρώτα σε αγνοούν, μετά σε κοροϊδεύουν, αργότερα σε πολεμούν και μετά τους κερδίζεις», είπε ο πρωθυπουργός, προφανώς φωτογραφίζοντας τον εαυτό του τον οποίο φαντάζεται ήδη τροπαιούχο, αλλά μάλλον επιβεβαίωσε τους επικριτές του θυμίζοντας εκείνο το «γιατί γελάτε κύριοι» στη Βουλή.
Ο Ινδός πάντως υπουργός Εμπορίου που ήταν δίπλα στον κ. Μητσοτάκη μάλλον προτίμησε να προσπεράσει τη γκάφα του Έλληνα πρωθυπουργού. Για την ουσία η εν λόγω φράση καταγράφεται για πρώτη φορά το 1918 σε μια ομιλία του Nicholas Klein που περιγράφει τι θα συμβεί στο εργατικό συνδικάτο Amalgamated Clothing Workers of America.
Το λες και ειρωνεία της τύχης για τον Κυριάκο να χρησιμοποιήσει τα λόγια του Αμερικανού δικηγόρου και συνδικαλιστικού συμβούλου φωτογραφίζοντας τους Αμερικανούς εργαζόμενους στον κλάδο της ένδυσης και προειδοποιώντας τους επί της ουσίας για την ανεργία που τους περιμένει μετά τον Α΄ παγκόσμιο πόλεμο. Ας προσέχατε κύριοι...
- από το documentonews