ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2019

Το άβατο των media

Στη δημοσιογραφική πιάτσα, σε κανάλια και ραδιόφωνα, δεν κουνιέται φύλλο για τους δημοσιογράφους που έχουν έστω και την υπόνοια ότι μπορεί να είναι φιλικοί προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Όπως το διαβάζετε, εκπομπές ανακοινώνονται σε όλα τα ιδιωτικά κανάλια, μεταγραφές γίνονται, το δημοσιογραφικό δυναμικό..
ανανεώνεται, διαφημίζεται αλλά για καμιά φωνή που να ακούγεται και να βλέπεται από το 1.800.000 ψηφοφόρους που επέλεξαν τον ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές ούτε λόγος να γίνεται. 1.800.000 άνθρωποι, δεν είναι και λίγοι για τη διαφημιστική αγορά.
Πραγματικό άβατο είναι τα κανάλια και τα ραδιόφωνα. Για παρουσιαστές ούτε λόγος. Για σχολιαστές υπάρχει χώρος μόνο από τη μία πλευρά. Μόνο ως καλεσμένος για ξεκάρφωμα, για τα προσχήματα δηλαδή.
Η ατζέντα, που λέμε εμείς, οι δημοσιογράφοι προφυλάσσεται ως κόρη οφθαλμού. Στην άλλη άκρη βέβαια υπάρχει υπερπροσφορά, τα ευρούλια πάνε κι έρχονται, αλλάζουν τσέπες με ευκολία για τη σφικτή μνημονιακή μας πραγματικότητα κι όταν κάποιος το θελήσει είναι κι η βουλή μια κάποια λύση. Τόσο απλά μη κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο μας.

Το άβατο των Εξαρχείων μπροστά στο άβατο των Media είναι εκκλησία. Είπατε τίποτε;..

Δημήτρης Χατζηνικόλας (fb)