ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2019

Ο Πιερρακάκης έκανε σύμβουλό του τον Εσθονό που αποκάλεσε «χρήσιμους ηλίθιους» τους Έλληνες

Ιδιαίτερη αίσθηση έχει προκαλέσει η επιλογή του υπουργού Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκου Πιερρακάκη, να προσλάβει ως σύμβουλο τον πρώην Πρόεδρο της Εσθονίας Τόμας Χέντρικ Ίλβες. Πρόκειται για τον πολιτικό, ο οποίος το 2015 σε συνέντευξή του στους Times είχε αποκαλέσει τους Έλληνες «χρήσιμους ηλίθιους».
Η δήλωση του Εσθονού τότε προέδρου είχε προκαλέσει σφοδρές.. αντιδράσεις στην Ελλάδα και μάλιστα είχε γίνει και επίσημο διαβημα του Υπ. Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά προς τον πρέσβη της Εσθονίας στην Αθήνα.
Στις εν λόγω δηλώσεις του ο Τόμας Χέντρικ Ίλβες έκανε αναφορά στην Ελλαδα, την Ουγγαρία, την Ιταλία και την Κύπρο, καθώς πίεζαν την Ευρώπη για χαλάρωση των οικονομικών κυρώσεων που τους είχαν επιβληθεί με την αιτιολογία ότι διαταράσσουν την ευρωπαϊκή ενότητα.
Ακολουθούν αποσπάσματα δημοσιευμάτων από το 2015 αναφορικά με τις δηλώσεις του Ίλβες.





Ο ίδιος ο Κυριάκος Πιερρακάκης από τη μεριά του ανακοινώνοντας σε θριαμβευτική ανάρτησή του τη συνεργασία τον εσθονό πολιτικό, ανέφερε:
«Ανακοινώσαμε σήμερα τον Toomas Hendrik Ilves, πρώην πρόεδρο της Εσθονίας, ως το πρώτο μέλος της επιτροπής Ελλήνων και ξένων εμπειρογνωμόνων, η οποία θα λειτουργεί συμβουλευτικά στο Υπουργείο.
Ο Πρόεδρος Toomas Hendrik Ilves είναι διεθνώς γνωστός για τη συμβολή του στον μετασχηματισμό της Εσθονίας στο πλέον πρότυπο ψηφιακό κράτος σε παγκόσμιο επίπεδο. Διετέλεσε πρόεδρος της Δημοκρατίας της Εσθονίας από το 2006 έως το 2016. Ο κ. Ilves υπήρξε υπέρμαχος της ψηφιακής ανάπτυξης της χώρας ήδη από την πρώτη στιγμή της αποκατάστασης της ανεξαρτησίας της.
Σήμερα, το 99% των υπηρεσιών του Δημοσίου στην Εσθονία παρέχονται on-line. Πρόκειται για ένα από τα επιτεύγματα που κάνουν τη χώρα να χαρακτηρίζεται ως «η πιο προηγμένη ψηφιακή κοινωνία στον κόσμο».
 - πηγή: tvxs