ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2019

U2 – From The Sky Down

Τo άλμπουμ «Achtung Baby», που ηχογραφήθηκε το 1991 στο Hansa Studios του Βερολίνου και στο Windmill Lane Studios του Δουβλίνου, κέρδισε Βραβείο Grammy το 1993 για την καλύτερη ροκ επίδοση και έγινε ένα από τα σημαντικότερα της δεκαετίας του 1990 και της καριέρας των U2.
Το 2011, είκοσι χρόνια μετά την κυκλοφορία του «Achtung Baby», οι U2 επέστρεψαν στο Hansa..
Studios στο Βερολίνο και ανέθεσαν στον βραβευμένο σκηνοθέτη Davis Guggenheim («Waiting for Superman», «An Inconvenient Truth») την παραγωγή ενός ντοκιμαντέρ, το οποίο να περιγράφει πώς δημιουργήθηκε αυτό το πρωτοποριακό άλμπουμ.
Με συνεντεύξεις, ιστορίες και σπάνιο αρχειακό υλικό από το Βερολίνο και το Δουβλίνο, το ντοκιμαντέρ «U2 - From The Sky Down» παρουσιάζει τη δύσκολη περίοδο καταγραφής του άλμπουμ, τις σχέσεις των μελών του συγκροτήματος σε μια ταραχώδη για την καριέρα τoυς εποχή, καθώς και πώς ο Bono, ο κιθαρίστας The Edge, ο ντράμερ Larry Mullen Jr. και ο μπασίστας Adam Clayton δημιούργησαν ένα εμβληματικό άλμπουμ με πωλήσεις που ξεπερνούν τα 18 εκατομμύρια αντίτυπα. Το «U2 - From The Sky Down» άνοιξε το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο (TIFF), στις 8 Σεπτεμβρίου 2011, και ήταν η πρώτη φορά στην ιστορία του φεστιβάλ, που ένα ντοκιμαντέρ προβλήθηκε ως η εναρκτήρια ταινία.
Μουσικό ντοκιμαντέρ, παραγωγής Αγγλίας 2011.
Σκηνοθεσία: Davis Guggenheim.
Εμφανίζονται οι: Bono, The Edge, Adam Clayton, Larry Mullen Jr., Brian Eno, Daniel Lanois.
Διάρκεια: 85΄  

Ημερομηνία μετάδοσης: Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2019, στις 22:00 στην ΕΡΤ1

* To ντοκιμαντέρ «U2 - From The Sky Down» είχε προβληθεί πάλι την 1η Μαρτίου 2019 από την EΡΤ2