ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2019

Τσίπρας: Η ΝΔ «τρώει από τα έτοιμα, σαρώνει το κράτος σαν λάφυρο»

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα προασπιστεί σε όλα τα επίπεδα και με όλα τα μέσα που του έχει δώσει ο λαός τα κοινωνικά εκείνα στρώματα που εκπροσωπεί. Και στη Βουλή και εκτός Βουλής. Θα βρίσκεται εκεί που διακυβεύονται τα συμφέροντα της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας» τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας στην εφ' όλης της ύλης συνέντευξη στην «Εφημερίδα των Συντακτών», για πρώτη φορά..
μετά τις εκλογές του Ιουλίου.
Στη συνέντευξή του, ο Α. Τσίπρας τοποθετείται αναλυτικά για τους δύο μήνες διακυβέρνησης της ΝΔ, για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, την αντιπολιτευτική τακτική που θα ακολουθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και για το σχέδιο μετασχηματισμού του κόμματός του.
➤ Μιλώντας για τις «επιδόσεις» της ΝΔ στα εργασιακά σημείωσε, ότι «πρώτο μέλημα της κυβέρνησης ήταν να ικανοποιήσουν τα πάγια αιτήματα του ΣΕΒ και του ΔΝΤ για κατάργηση του αιτιολογημένου των απολύσεων με τροπολογίες τελευταίας στιγμής, ανοίγοντας τον δρόμο στην επαναφορά της εργασιακής ζούγκλας των μνημονίων».
➤ «Οι μνημονιακές πολιτικές είναι τελικά το κρυφό πρόγραμμα της ΝΔ. Το 2012-15 το δικαιολόγησε με το Μνημόνιο, τώρα θέλει να το δικαιολογήσει με τα πλεονάσματα» ανάφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης.
➤ Σε ό,τι αφορά στη ΔΕΗ σημείωσε, ότι «ο αρμόδιος υπουργός, αντί να προασπίζεται την ΔΕΗ, το μόνο που κάνει εδώ και δύο μήνες είναι να προχωρά σε πρωτοφανείς αυξήσεις στα τιμολόγια για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις και να πρωτοστατεί με καθημερινές δηλώσεις σε μια εξόφθαλμη επιχείρηση απαξίωσης μιας εισηγμένης εταιρίας, λειτουργώντας ως dealer συμφερόντων που θέλουν να αγοράσουν τα φιλέτα της έναντι πινακίου φακής».
➤ Για την παραπομπή Πολάκη σε δίκη, ο Α. Τσίπρας τόνισε ότι αυτή έγινε «επειδή ξεσκέπασε τις αμαρτίες τους στο ΚΕΕΛΠΝΟ». «Είναι γνωστό άλλωστε ότι οι ακραίοι που έχουν πάρει τα ηνία, θέλουν να ξεμπερδέψουν μια και καλή με την Αριστερά. Το έχουν ομολογήσει χωρίς περιστροφές και ο κ. Μητσοτάκης τους επιβράβευσε υπουργοποιώντας τους έναν προς έναν. Μόνο που αν επιβάλουν αυτή τη γραμμή με το κυνήγι μαγισσών, θα την πατήσουν άσχημα. Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε έχει σκελετούς στα ντουλάπια του, ούτε έχει τίποτα να φοβηθεί».
➤ Για τις πολιτικές εξελίξεις σημείωσε ότι «η πρωτοβουλία των κινήσεων για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας ως γνωστόν ανήκει στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία και στον πρωθυπουργό» και εκτίμησε, πως, «ο κ. Μητσοτάκης, θυμηθείτε το, θα βρεθεί πιο σύντομα από ό,τι φαντάζεστε μπροστά στα αδιέξοδα και στις αντιφάσεις της πολιτικής του και θα σκεφτεί τις πρόωρες εκλογές ανεξάρτητα από το τι θα του ζητήσουμε εμείς». - από το tvxs

- ΔΙΑΒΑΣΤΕ ολόκληρο το κείμενο της συνέντευξης Τσίπρα στον Δημήτρη Κουκλουμπέρη και στην Εφημερίδα των Συντακτών ΕΔΩ