ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2019

Η ΕφΣυν δεν εξαρτάται και δεν χρηματοδοτείται από κανέναν

Tα 2.000 φύλλα έφτασε η Εφημερίδα των Συντακτών που σε περίπου δύο μήνες συμπληρώνει εφτά χρόνια κυκλοφορίας.
Σε σχετικό σημείωμα της εφημερίδας αναφέρεται:
Το γεγονός ότι μια ανεξάρτητη, συνεταιριστική εφημερίδα άντεξε σε..
συνθήκες κρίσης και συγκαταλέγεται στις πρώτες σε κυκλοφορία ημερήσιες εφημερίδες είναι από μόνο του επίτευγμα. Αυτό οφείλεται κατά πρώτο και κύριο λόγο σε εσάς που τη στηρίξατε και τη στηρίζετε σταθερά.
Γιατί τα μόνα έσοδά μας προέρχονται από την κυκλοφορία και τις διαφημίσεις. Και είναι πολύ σημαντικό οι αναγνώστες του Σαββατοκύριακου να μας αγοράζετε και καθημερινά.
Η σταθερή υποστήριξή σας είναι έκφραση εμπιστοσύνης σε ένα μοναδικό εκδοτικό εγχείρημα, πίσω από το οποίο δεν κρύβονται ούτε ολιγάρχες μεγαλοεκδότες, ούτε οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα.
Αποδεικνύουμε καθημερινά ότι είναι δυνατή η ύπαρξη μιας πραγματικά ανεξάρτητης και πλουραλιστικής εφημερίδας, η οποία δεν μετέχει σε παιχνίδια διαπλοκής. Εχει ξεκάθαρες θέσεις. Δεν παραπλανά. Είναι σε συνεχή και ανοιχτό διάλογο με την κοινωνία. Και πάνω απ' όλα ασκεί κριτική, ενδεχομένως σκληρή, αλλά έντιμη, προς κάθε κατεύθυνση.
Μπορεί όταν ξεκινούσε αυτό το εγχείρημα ελάχιστοι να πίστευαν στην επιτυχία του και ότι θα έφτανε σήμερα τα 2.000 φύλλα. Είναι σαφές ότι δεν το ήθελε το επιχειρηματικό κατεστημένο, καθώς η «Εφ.Συν.» είναι ένα συνεταιριστικό εγχείρημα δίχως εργοδότη.
Στο ξεκίνημα δεν το ήθελαν και επίδοξοι ανταγωνιστές, που τελικά χάθηκαν, καθώς βρέθηκαν εκεί που επιθυμούσαν να βρεθούμε εμείς. Αφεντικά της εφημερίδας μας είναι οι εργαζόμενοί της με τον συνεταιρισμό τους και η πορεία της συνεχίζεται γιατί την αγκαλιάσατε όλοι εσείς, οι αναγνώστες μας, οι μοναδικοί εργοδότες μας.
Τα προβλήματα στον χώρο του Τύπου διαρκώς διογκώνονται, ειδικά καθώς έχει δημιουργηθεί πλέον μονοπώλιο στη διανομή του, με το μοναδικό πρακτορείο να ανήκει στα χέρια μεγαλοεφοπλιστή που διαθέτει και ο ίδιος εφημερίδες και τηλεοπτικό σταθμό εθνικής εμβέλειας. Η κυβέρνηση οφείλει να διασφαλίσει με κάθε τρόπο τον υγιή ανταγωνισμό στον χώρο του Τύπου και να δημιουργήσει ευνοϊκές συνθήκες για τη διανομή του με ίσους όρους για όλους και διαφάνεια ώστε να εξασφαλίζεται η ελευθερία της έκφρασης.
Η «Εφημερίδα των Συντακτών» δεν εξαρτάται και δεν χρηματοδοτείται από κανέναν. Πολύ περισσότερο, δεν παίρνει γραμμή από κανένα πολιτικό ή οικονομικό κέντρο. Στις σελίδες της φιλοξενούνται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία, με εξαίρεση αυτές του φασισμού και του ρατσισμού.
Θα συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο, με όλες μας τις δυνάμεις. Η μεγαλύτερη όμως δύναμή μας παραμένετε εσείς, οι αναγνώστες μας. Γι' αυτό και άλλη μια φορά θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε θερμά και να καλέσουμε τους αναγνώστες του φύλλου του Σαββατοκύριακου να γίνουν και καθημερινοί αναγνώστες μας.