ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 29 Ιουλίου 2019

Το Έθνος και ο προφήτης Πρετεντέρης

Το πρόβλεψε ο Γιάννης Πρετεντέρης τον Φεβρουάριο του 2019 και η επιβεβαίωση ήρθε λίγο πριν από την εκπνοή του Ιουλίου. Το πρόβλεψε; Ακριβώς όχι. Γιατί στην προφητεία του για το κλείσιμο εφημερίδων μετά τις εκλογές δεν αναφερόταν το Έθνος, που ως καθημερινή έκδοση αναστέλλεται από τις 30 Ιουλίου. Όπως και να..
έχει, η χαιρέκακη προφητεία Πρετεντέρη περί νέων δεινών στον Τύπο έπεσε χρονικά έξω –ελαφρώς όμως: πρόβλεπε Μάιο ή Σεπτέμβρη και το ηχηρό κλείσιμο ήρθε πριν μπει ο Αύγουστος. Ωστόσο, το νέο κακό για τον Τύπο δεν άρχισε από τις εφημερίδες που είχε κατονομάσει με την εξής σειρά: Αυγή, Εφημερίδα Συντακτών, Νέα Σελίδα, Documento. Ουδεμία αναφορά για το Έθνος που κυκλοφοριακά βρισκόταν ήδη στο μη παρέκει.
Τυχαία δεν το ανέφερε; Μπορεί. Αλλά μπορεί και να λειτούργησε –υποσυνείδητα– το αίσθημα αυτοσυντήρησης: «Μην μπλέκουμε με μεγάλα επιχειρηματικά ονόματα –ποτέ δεν ξέρεις αν και πού θα σου χρειαστούν στο μέλλον», ίσως σκέφτηκε. «Πέτυχε» βέβαια, την πρόβλεψη για την ΕΡΤ αλλά αυτό ήταν ευκολάκι: «Δεν θα είναι ίδια», είπε.
- από το harddog

- διαβάστε:  Ο Ντοκουμέντος και ο Ιωάννης Βαπτιστής Πρετεντέρης