ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 28 Ιουλίου 2019

Κυβέρνηση copy paste από τα εγχειρίδια του ΔΝΤ

"Οδηγούμαστε σε ένα σενάριο που το κράτος θα νομοθετεί υπέρ των ισχυρών και θα αποσύρεται από τις ανάγκες των πολλών. Ταυτόχρονα, ο αυταρχισμός και η καταστολή μπορεί να κολακεύουν τα συντηρητικά αντανακλαστικά της κοινωνίας και να τροφοδοτούν τις εφημερίδες με θεαματικά πρωτοσέλιδα, ροκανίζουν όμως τα δημοκρατικά δικαιώματα και..
υποσκάπτουν την κοινωνική συνοχή."
Τα παραπάνω τονίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Documentο ο εκπροσώπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, παρατηρώντας ότι "η ΝΔ συνδυάζει τον σκληρό, παρωχημένο νεοφιλελευθερισμό τύπου Θάτσερ με τις αντιδραστικές πολιτικές της νέας ακροδεξιάς των Όρμπαν και Σαλβίνι".
«Είναι δυνατόν σε μια χώρα που τόσο έχει δοκιμαστεί από τη διαφθορά, ο Υπ. Ανάπτυξης να ανακοινώνει ότι θα μεταφέρει τις διαδικασίες αξιολόγησης και αδειοδότησης των νέων επενδύσεων, για την ένταξή τους στα προγράμματα του ΕΣΠΑ και του αναπτυξιακού νόμου, σε ιδιωτικές εταιρίες; Τη στιγμή που κάναμε τιτάνια προσπάθεια και πετύχαμε τα προηγούμενα χρόνια να εκσυγχρονίσουμε τους σχετικούς μηχανισμούς με τη θέσπιση για πρώτη φορά ενός αδιάβλητου συστήματος χρηματοδοτήσεων;», διερωτάται μεταξύ άλλων ο Α. Χαρίτσης.
Επίσης, υπενθυμίζει ότι η κυβέρνηση δεν έχει ακόμα τοποθετηθεί για το ασφαλιστικό, και τονίζει: "Η ερώτηση είναι απλή: θα προχωρήσουν στην ιδιωτικοποίησή του"; και συνεχίζει: "Επιπρόσθετα, τι θα κάνουν με το αφορολόγητο, τη μείωση του οποίου αποτρέψαμε; Θα διατηρήσουν τα κοινωνικά επιδόματα και τη 13η σύνταξη; Θα προχωρήσουν -όπως είχαμε δρομολογήσει για το 2020- στην κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για τα εισοδήματα έως 20 χιλ. ευρώ και στη μείωση της προκαταβολής φόρου στο 50%;"
Ο Αλ/ Χαρίτσης επισημαίνει ότι ο "Κ. Χατζηδάκης δρομολογεί την ακύρωση της μείωσης του ΦΠΑ στο ηλεκτρικό ρεύμα που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ μια σειρά στελεχών της κυβέρνησης μιλούν για «διεύρυνση της φορολογικής βάσης» και «εξορθολογισμό των κοινωνικών επιδομάτων»". «Αυτές οι φράσεις είναι copy-paste από τα εγχειρίδια του ΔΝΤ και σημαίνουν μείωση του αφορολόγητου και δραστικό περιορισμό του αριθμού όσων λαμβάνουν επιδόματα» συμπληρώνει ο Αλ. Χαρίτσης.
Όσο για τη νέα κυβέρνηση,  υπογραμμίζει ότι "θεωρεί εξαιρετικά ανησυχητική τη διαπλοκή ανάμεσα στην πολιτική εξουσία και τα ιδιωτικά συμφέροντα, όπως αποτυπώνεται στη σύνθεση της κυβέρνησης".