ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 28 Ιουλίου 2019

Νίκος Σαραντάκος: Τα Ellinika Hoaxes καλύπτονται από πέπλο αδιαφάνειας

(...) H όλη λειτουργία της “επαλήθευσης γεγονότων” και συνακόλουθα της “επισήμανσης” ιστοτόπων καλύπτεται από πέπλο αδιαφάνειας. Δεν βρήκα πουθενά στον ιστότοπο των Eλληνικών Hoaxes ένα Μητρώο των Αποφάσεων χαρακτηρισμού ιστοτόπων με χρονολογική σειρά, ώστε να μπορούμε να δούμε αν υπάρχει μεροληψία. (Τέτοιο Μητρώο υπάρχει π.χ. για..
τις αποφάσεις του ΕΣΡ..)
Επίσης, δεν φαίνεται να υπάρχει η δυνατότητα έφεσης. Πιστεύω ότι σε περίπτωση που ένα μέσο ενημέρωσης έχει αντιρρήσεις και απαντήσει στην επισήμανσή του, η απάντησή του πρέπει να δημοσιεύεται (με λινκ) ώστε να ακούγεται και η άλλη πλευρά.
Για να φέρω ένα πολύ πρόσφατο παράδειγμα που δίνει την εντύπωση της μονομέρειας και της μεροληψίας: Πρόσφατα το ρεπορτάζ του ΑΠΕ για τη συνάντηση Μητσοτάκη - Μέι παρέλειψε κάθε αναφορά στη Συμφωνία των Πρεσπών, ένα θέμα που όμως είχε συζητηθεί από τους δυο ηγέτες και περιλαμβανόταν στο αγγλικό ανακοινωθέν. Αυτό το φανερό κρούσμα παραπληροφόρησης, που καταγγέλθηκε από πολλά μέσα ενημέρωσης, δεν φαίνεται να απασχόλησε τα Hoaxes.

- απόσπασμα από συνέντευξη στην «Αυγή» του συγγραφέα και μεταφραστή Νίκου Σαραντάκου ο οποίος προ ημερών αποχωρησε από τη θέση του «επιστημονικού συμβούλου» στα Ellinika Hoaxes (δείτε ΕΔΩ), καταγγέλλοντας ουσιαστικά τους διαχειριστές ότι δεν τηρούν την απαιτούμενη ουδετερότητα και ότι παίρνουν πολιτική θέση και μάλιστα με οξύ τρόπο 

- διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Ν. Σαραντάκου ΕΔΩ