ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 31 Ιουλίου 2019

«Αποβράσματα» στη... ρύμη του λόγου

Για «λανθασμένη και άστοχη» έκφραση έκανε λόγο, μέσω Facebook, ο υπουργός Υποδομών, Κώστας Καραμανλής, μετά τις οργισμένες αντιδράσεις για τις δηλώσεις του αναφορικά με όσους δεν πληρώνουν το εισιτήριο του Μετρό.
Με ανάρτησή του ο Κώστας Καραμανλής επιχείρησε να τα… μπαλώσει προσθέτοντας, πάντως,
ότι οι «τζαμπατζήδες» αποτελούν πρόβλημα για την κοινωνία.
Η ανάρτηση του υπουργού Υποδομών:


Τη «μετάνοια» Καραμανλή σχολίασε μέσω Twitter ο Δημήτρης Παπαδημούλης.


Οι… διευκρινίσεις του Κ. Καραμανλή έρχονται μετά τις αντιδράσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ στις δηλώσεις του για «αποβράσματα της κοινωνίας», στοχεύοντας στους «τζαμπατζήδες» του Μετρό.
Οι χθεσινές δηλώσεις στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο κ. Καραμανλής για τον έλεγχο εισιτηρίων στο Μετρό δήλωσε χαρακτηριστικά «ναι θα υπάρξει έλεγχος. Πληροφοριακά το πρόβλημα ήταν πολύ πιο έντονο πριν από λίγο καιρό. Έχει μειωθεί αρκετά ο χρόνος που κλείνει η μπάρα. Εδώ πέρα όμως είναι και το ζήτημα του ελέγχου από την αστυνομία και τους υπαλλήλους της ΣΤΑΣΥ. Μάλιστα σκεφτόμαστε να κάνουμε κάτι το οποίο έχει συμβεί στη Γαλλία και στην Αμερική, να υπάρξει μια μεγάλη διαφημιστική καμπάνια για τους “τζαμπατζήδες”. Το ζήτημα δεν είναι να έρθω εγώ να σε πιάσω. Το ζήτημα είναι ο ίδιος ο άνθρωπος που κάνει αυτή την πράξη, πρέπει να νιώθει ως απόβρασμα της κοινωνίας. Δεν είναι δυνατόν να μπαίνουμε τζάμπα στο Μετρό. Το ηλεκτρονικό εισιτήριο, ένα από τα καλά που έχει κάνει είναι να μειώσει τους λεγόμενους “τζαμπατζήδες” γιατί παλιά δεν υπήρχε κανένας έλεγχος. Έχουμε όμως πολύ έντονο πρόβλημα στα λεωφορεία που πραγματικά δεν υπάρχει κανένας έλεγχος. Πρέπει να αλλάξει η κουλτούρα μας ως πολίτες και η πολιτεία να επιβάλει τον νόμο».
«Ας αφήσει για λίγο το Μετρό και να θυμηθεί το μέτρο», σχολιάζει ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Βαρεμένος σημειώνοντας ότι «ο υπουργός Μεταφορών μέσα σε χρόνο ρεκόρ μετατράπηκε σε "υπουργό των υπερβολών", χαρακτηρίζοντας αποβράσματα της κοινωνίας όσους δεν πληρώνουν εισιτήριο στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς», «Αφού, όμως, ο υπουργός πήρε φόρα, μήπως του βρίσκεται πρόχειρος κάποιος χαρακτηρισμός για εκείνους που είχαν στήσει το κύκλωμα των πλαστών εισιτηρίων και κυρίως για εκείνους που τους κάλυπταν; Εάν έχει κάτι επ' αυτού, ας βγει σε κάποια "φιλόξενη συχνότητα" να το πει, αλλιώς ας αφήσει για λίγο το Μετρό και να θυμηθεί το μέτρο», καταλήγει ο Γιώργος Βαρεμένος.
«Απαράδεκτη και προσβλητική» χαρακτηρίζει το ΚΚΕ την τοποθέτηση του νέου υπουργού Υποδομών και Μεταφορών.
Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας εξέδωσε ανακοίνωση αναφέροντας «η τοποθέτηση του νέου υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, κ. Καραμανλή ότι όποιος δεν πληρώνει το εισιτήριο του Μετρό θα πρέπει να νοιώθει "απόβρασμα της κοινωνίας" είναι απαράδεκτη και προσβλητική».
Υπογράμμισε ακόμη ότι «ο κ. Καραμανλής αντί να υβρίζει, καλά θα κάνει να φροντίσει να μειωθεί το μεγάλο -και σε πολλές περιπτώσεις απαγορευτικό- κόστος που πληρώνουν για τις μεταφορές τους τα λαϊκά στρώματα, όπως επίσης να αντιμετωπιστούν οι υποβαθμισμένες υπηρεσίες και η εντατικοποίηση της δουλειάς των εργαζομένων στις συγκοινωνίες, που δημιουργεί κινδύνους ακόμα και για την ασφάλεια των επιβατών».

- πηγή: efsyn.gr