ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 31 Ιουλίου 2019

Ο χειρότερος άνθρωπος του κόσμου όλου

Όταν ο Μητροπολίτης Μόρφου σπάει τα κοντέρ

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης
Καθόμαστε κι εμείς ρε φίλε και γκρινιάζουμε για τα στελέχη της εγχώριας ιεραρχίας. Καθόμαστε και τη λέμε στο δόλιο τον Αμβρόσιο, καθόμαστε και την πέφτουμε στον κακομοίρη τον Άνθιμο, καθόμαστε και κουνάμε το δάχτυλο στον..
έρμο τον Σεραφείμ του Πειραιώς. Ερασιτέχνες είναι όλοι αυτοί, παικτάκια της σειράς, ταλαίπωροι μικρομεσαίοι και φτωχοπρόδρομοι μπροστά στον τιτάνα της Χριστιανοσύνης, τον Μητροπολίτη Μόρφου. Αυτό το αστέρι το φωτεινό της ορθοδοξίας, που ξαφνικά ρεύτηκε όλα τα βατράχια του ντουνιά!
Έτσι είναι παιδιά, αλήθειες να λέμε. Τι να φτουρήσουν οι πορδούλες των δικών μας, μπροστά στον βόθρο του Μόρφου; Τι να τραγουδήσουν οι ποπ μελωδίες τους, μπροστά στο ντεθ μέταλ του εν Χριστώ αδερφού από την Κύπρο; Εδώ έχουμε να κάνουμε με ορίτζιναλ φυσικό φαινόμενο, εδώ έχουμε να κάνουμε με καυτό μάγμα, εδώ έχουμε να κάνουμε με τον λίβα που καίει τα σπαρτά. Πόσο βλάκας δηλαδή μπορεί να είμαι εγώ, για να συγκρίνω τα δικά μας τα νήπια μ’ αυτόν τον γίγαντα της σαπίλας, τον αυτοκράτορα των οχετών, τον πλανητάρχη του μασίφ δηλητήριου; Ο Μητροπολίτης Μόρφου είναι ο χειρότερος άνθρωπος του κόσμου όλου!
Πάμε όμως στα δεδομένα, γιατί τρέχει το ρεπορτάζ. Το χατ τρικ του Μόρφου ξεκίνησε όταν δήλωσε ότι άμα μια έγκυος προχωρήσει σε πρωκτικό σεξ και το απολαύσει, τότε το παιδί της θα βγει ομοφυλόφιλος. Ακολούθως διηγήθηκε μια ιστοριούλα όπου ένας άνθρωπος του Θεού αναγνώρισε έναν ομοφυλόφιλο από τη μυρωδιά και μόνο που ανέδιδε, καθότι απαξάπαντες οι ομοφυλόφιλοι χαρακτηρίζονται από μια σπέσιαλ μπόχα. Και κατέληξε σπάζοντας όλα τα κοντέρ, με μια δήλωσή του για τον serial killer της Κύπρου Νίκο Μεταξά.
Λίγο φλώρικα στην αρχή το πήγε, δηλώνοντας ότι ο κατά συρροήν δολοφόνος κάλεσε πνευματικό και εξομολογήθηκε και αυτό ήταν κάτι που τιμάει τη χώρα. Στη συνέχεια ανέβασε στροφές τονίζοντας ότι θέλει βοήθεια τώρα ο Νικόλας για να προσευχηθεί και να εμβαθύνει. Και στο τέλος βγήκε με διακόσια στη στροφή και τα έκανε όλα μπάχαλα! Με δικά του λόγια:
«Είπα κι αλλού, δεν επιτρέπεται η Κύπρος να έχει τέτοιο υψηλό ποσοστό εκτρώσεων και να μαραζώνουμε για τα δύο παιδάκια που σκότωσε ο δολοφόνος. Εσύ έκανες τρεις εκτρώσεις, τα μωρά σου, και τώρα υποκριτή και φαρισαίε κατακρίνεις το Νικόλα;»
Να το διαβάζεις και να μη σε κρατάνε καμιάς φυλακής τα σίδερα. Να το ακούς και να σε πνίγουν ωκεανοί ολόκληροι θλίψης. Πώς τολμάει ένας άνθρωπος που χτυπάει καρδιά στο στήθος του, να μιλάει έτσι για άλλους ανθρώπους; Λες και είναι άψυχα αντικείμενα, λες και είναι αδρανή υλικά. Και να βάζει στη ζυγαριά, στον κουβά, στο μίξερ τις αμβλώσεις με τις δολοφονίες. Να σε κοιτάει κατάματα και να σου λέει, ασταδγιάλα ρε που θα μαραζώσουμε για δυο σκατόπαιδα την ώρα που τρέχει η μισή Κύπρος στο χειρουργείο. Ενώ ο Νικόλας έτρεξε στον πνευματικό και εξομολογήθηκε…
Κατόπιν τούτων, η επιτροπή για το βραβείο Χειρότερου Ανθρώπου της Οικουμένης αποφάσισε ότι δεν έχει νόημα να ξανασυνεδριάσει για φέτος. Το κέρδισε το έπαθλο ομοφώνως ο Μητροπολίτης Μόρφου, αφήνοντας χιλιάδες χιλιόμετρα πίσω του τον ανταγωνισμό!

Υ.Γ.: Τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Μόρφου αποδοκίμασαν τόσο ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος της Κύπρου όσο και η Επίτροπος Διοικήσεως και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Υποτίθεται μάλιστα ότι θα εγκληθεί για ρατσιστική συμπεριφορά. Για να δούμε…

- το κείμενο του Χρ. Ξανθάκη είναι από το newpost.gr