ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 30 Ιουλίου 2019

Εμετικά σχόλια απ' τον μητροπολίτη Μόρφου...

...για τα παιδιά που σκότωσε ο serial killer της Κύπρου

Δεν είναι μόνο οι ομοφυλόφιλοι που έβαλε στο στόχαστρο ο μητροπολίτης Μόρφου με τις γραφικότητές του αλλά έχει πει και άλλες ακρότητες, φτάνοντας στο σημείο να συσχετίζει τις πρόσφατες γυναικοκτονίες στην Κύπρο με τις εκτρώσεις. Όπως αποκαλύπτει..
απόσπασμα ομιλίας του στις 25 Ιουνίου, που τις τελευταίες ώρες κάνει το γύρο του διαδικτύου, ο μητροπολίτης ούτε λίγο ούτε πολύ… ξεπλένει τον κατά συρροή δολοφόνο Νίκο Μεταξά.
«Είπα και αλλού δεν επιτρέπεται η Κύπρος να έχει τόσο ψηλό ποσοστό εκτρώσεων και να μαραζώνουμε για τα δύο παιδάκια που σκότωσε ο δολοφόνος. Εσύ έκαμες τρεις εκτρώσεις τα μωρά σου και τώρα υποκριτή και Φαρισαίε κατακρίνεις τον Νικόλα. Και αυτό συνέβη σε πάρα πολλά σπίτια, σε πάρα πολλές οικογένειες», είπε ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος.
«Μια χώρα με τόσο υψηλό ποσοστό εκτρώσεων είναι δυνατό να μη γεννήσει έναν τέτοιο δολοφόνο», διερωτήθηκε μάλιστα ενώ εμφάνισε ως τιμή για την Κύπρο πως ακόμα και ο πιο ακραίος δολοφόνος έχει αυτή τη διάθεσης της εξομολόγησης.
Είπε ακόμη, ότι «θέλει βοήθεια τώρα» για να εξηγήσει ως εξής το σκεπτικό του: «Όπως είπαμε πριν για τον ομοφυλόφιλο ότι του εμφανίζονταν όλοι οι άντρες που πήγε μαζί τους, πρέπει του Νικόλα να του διδάξει κάποιος τώρα για όλες αυτές τις καημένες υπάρξεις που σκότωσε, να προσεύχεται για την κάθε μια ξεχωριστά».

Καταδικάζει το ΑΚΕΛ

Παρέμβαση για τις δηλώσεις του μητροπολίτη έκανε το ΑΚΕΛ που με ανακοίνωσή του καλεί την Ιερά Σύνοδο να πάρει θέσει και να ξεκαθαρίσει αν ασπάζεται ή όχι τις θέσεις του, αλλά και την Πολιτεία να λάβει μέτρα.
«Είναι πραγματικά με λύπη που ακούσαμε τις πρόσφατες δηλώσεις του Μητροπολίτη Μόρφου, που πλέον κάνουν το γύρο του κόσμου. Το ΑΚΕΛ καταδικάζει απερίφραστα την ομοφοβία, το μισογυνισμό και τέτοιες μεσαιωνικές αντιλήψεις από όπου κι αν προέρχονται.
Έχουμε την έντονη άποψη ότι η Ιερά Σύνοδος οφείλει να πάρει θέση για αυτές τις δηλώσεις και να ξεκαθαρίσει αν τις ασπάζεται ή όχι. Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που εκφράζονται από εκπροσώπους της ιεραρχίας, του Αρχιεπισκόπου συμπεριλαμβανομένου, παρόμοιες αντιλήψεις, είτε για τα ζητήματα σεξουαλικής ταυτότητας είτε για τις αμβλώσεις.
Αντίστοιχα και η Πολιτεία καλείται να πάρει θέση και μέτρα. Οι απόψεις αυτές δεν είναι μόνο αντιεπιστημονικές και βαθύτατα μισάνθρωπες. Ορισμένες, τουλάχιστον, από αυτές τις τοποθετήσεις συνιστούν ρητορική μίσους, αφού υποθάλπουν την περιφρόνηση και το χλευασμό για μια κοινωνική ομάδα. Οι ιεράρχες δεν βρίσκονται πάνω από τους νόμους
», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες κυπριακών μέσων ενημέρωσης, η Επίτροπος Διοικήσεως εξετάζει παρέμβαση για τις δηλώσεις του μητροπολίτη.