ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 1 Αυγούστου 2019

Στην Κομισιόν οι διορισμοί γραμματέων από τον Μητσοτάκη

Στις Βρυξέλλες έφτασε η «χάρη» των διορισμών που έκανε η κυβέρνηση Μητσοτάκη στις γενικές και ειδικές γραμματείες του Δημοσίου. Οι διορισμοί χωρίς να τηρείται η προβλεπόμενη από τον νόμο διαδικασία υποχρέωσαν τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη να θέσει το ζήτημα στην Κομισιόν καταθέτοντας ερώτηση. Τα..
ερωτήματα που θα απαντήσει η Κομισιόν είναι
α) Αν οι διορισμοί 52 γενικών και ειδικών γραμματέων συμβαδίζουν με τον στόχο της αξιοκρατίας στη δημόσια διοίκηση.
β) Πώς θα αντιμετωπίσει την παραβίαση της ισχύουσας νομοθεσίας που αποσκοπεί στην αποκομματικοποίηση της δημόσιας διοίκησης και την ενίσχυση της αξιοκρατίας.
Ο Δ. Παπαδημούλης επισημαίνει πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη ανακοίνωσε την τοποθέτηση 52 γενικών και ειδικών γραμματέων παραβιάζοντας ευθέως τις προβλέψεις της ισχύουσας νομοθεσίας και συγκεκριμένα του Ν. 4369/2016, «παρά το γεγονός ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η σχετική διαδικασία πλήρωσης των θέσεων βάσει του ισχύοντος νόμου και 7.000 αιτήσεις αξιολογούνται από το ανεξάρτητο Ειδικό Συμβούλιο Επιλογής Διοικήσεων που έχει συσταθεί». Μάλιστα, ο Δ. Παπαδημούλης υπενθυμίζει ότι η Κομισιόν θεωρεί τον συγκεκριμένο νόμο «εγγύηση για την αποκομματικοποίηση της δημόσιας διοίκησης» και το επισημαίνει αυτό στην τελευταία Έκθεση Συμμόρφωσης της Ελλάδας με το πρόγραμμα προσαρμογής του ESM (Ιούνιος 2018).
K.Π. (Αυγή)