ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 1 Αυγούστου 2019

Με έγγραφα και αποδείξεις

Με έναν ογκώδη φάκελο γεμάτο υλικό ο Π. Πολάκης ξεκαθάρισε ότι η συζήτηση περί άρσης της ασυλίας του διεκπεραιώθηκε από την κυβέρνηση προκειμένου να αποσυνδεθούν από τα σκάνδαλα διασπάθισης δημόσιου χρήματος εν ενεργεία πολιτικά στελέχη, συστημικά ΜΜΕ και κυρίως ο Γ. Στουρνάρας.
Την «ξεκάθαρη πολιτική δίωξη» σε..
βάρος του επιχείρησε να καταδείξει χθες στη Βουλή ο Παύλος Πολάκης, υποστηρίζοντας πως διεκπεραιώθηκε από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας προκειμένου να αποσυνδεθούν από τα σκάνδαλα διασπάθισης δημόσιου χρήματος εν ενεργεία πολιτικά στελέχη, συστημικά ΜΜΕ και κυρίως ο κεντρικός τραπεζίτης.
«Δεν υπάρχει ούτε μωρό παιδί σ’ αυτή τη χώρα, το οποίο να έχει την παραμικρή αμφιβολία ότι η σημερινή συζήτηση περί άρσης της βουλευτικής μου ασυλίας συνιστά μια ξεκάθαρη πολιτική δίωξη σε βάρος μου, μια δίωξη διά της οποίας η κυβερνητική πλειοψηφία σε συνεργασία με κάποιους βουλευτές του ΚΙΝ.ΑΛ επιδιώκει πολλαπλά οφέλη» είπε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, εφοδιασμένος με το ογκώδες έγγραφο υλικό που συγκέντρωσε κατά τη διάρκεια της θητείας του και που κατέθεσε στη Γραμματεία της Βουλής.
Ο κ. Πολάκης κατήγγειλε τη νέα κυβέρνηση πως επικέντρωσε στο πρόσωπό του με έναν σχεδιασμό που αποσκοπεί:
● Στην αποδόμηση της πληθώρας των σκανδάλων του ΚΕΛΠΝΟ που αφορούν τη φαρμακευτική και διαφημιστική δαπάνη. «Πληθώρα σκανδάλων, που η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ διαπίστωσε, ανέδειξε, διαβίβασε προς διερεύνηση στις αρμόδιες αρχές και στα οποία φαίνονται να συμμετέχουν ηγετικά στελέχη της Ν.Δ. και του ΚΙΝ.ΑΛΛ. αλλά και η πλειονότητα των συστημικών ΜΜΕ, που εξυφαίνονταν και υλοποιούνταν τη στιγμή που η χώρα χρεοκοπούσε» σημείωσε.

Πολιτική «φίμωσης»

● Στην ηθική σπίλωση, στην οικονομική επιβάρυνση και στην ψυχική ταλαιπωρία του ιδίου, επειδή, όπως ισχυρίστηκε, ταλαιπώρησε «πολλαπλώς το σύστημα» κατά τη διάρκεια της υπουργικής του θητείας. Αλλά και στην πολιτική του «φίμωση», προκειμένου, όπως είπε, «το πρωθυπουργοκεντρικό κράτος της νεοφιλελεύθερης μεταδημοκρατίας των ολιγαρχών» να απαλλαγεί από ενοχλητικές φωνές.
«Πρόκειται για μια εκ νέου άλωση του κράτους και διευκόλυνση των ημετέρων για business as usual» δήλωσε. Σημειώνεται πως με αφορμή το νομοσχέδιο που συζητείται αυτές τις ημέρες στη Βουλή, ο κ. Πολάκης αναφέρθηκε στο «κράτος Μαρίας Αντουανέτας» που κατά την άποψή του επιχειρείται να συσταθεί, προσθέτοντας πως η περίπτωσή του αποτελεί το πρώτο επεισόδιο μιας σειράς αντίστοιχων κινήσεων.
Μιλώντας για πολιτικές σκοπιμότητες και πρωτοφανείς μεθοδεύσεις, εξήγησε τους λόγους για τους οποίους ζήτησε να εξεταστεί η υπόθεσή του βάσει του νόμου περί ευθύνης υπουργών:
«Επειδή είμαι πολιτικό πρόσωπο, ζητάω να πάω με το άρθρο 86 για να στηθεί μια ανοιχτή διαδικασία. Εδώ βρισκόμαστε με πρωτοβουλία της κυβέρνησης για να συζητήσουμε το άκρως φλέγον θέμα της δικής μου ασυλίας για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης που αποδίδεται από υποψήφιο βουλευτή της Ν.Δ. και υπόδικο για τέσσερα κακουργήματα και δύο πλημμελήματα, τον κ. Πουλή (σ.σ. πρώην πρόεδρος των εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ) και εκείνο της δήθεν ηχογράφησης της συνομιλίας μου με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, τον κ. Στουρνάρα.
Προφανώς η κυβέρνηση τους θεωρεί και τους δύο απλούς πολίτες, όχι πολιτικά πρόσωπα που χρήζουν προστασία από τον δήθεν αδικοπραγήσαντα βουλευτή, εμένα δηλαδή. Και προσπαθεί με πρωτοφανή παραδικονομική διαδικασία να βαφτίσει τις μεν υποθέσεις ως δήθεν ιδιωτικές διαφορές, που τάχα δεν συνδέονται με την άσκηση των υπουργικών μου καθηκόντων, τις δε μηνύσεις των Πουλή και Στουρνάρα ως δήθεν μη υποκρύπτουσες πολιτικές σκοπιμότητες».
Καταγγέλλοντας «το μέγεθος της υποκρισίας», δεν παρέλειψε να σημειώσει πως βάσει πρόχειρης καταμέτρησης, από το 1974 και μετά, ελάχιστες από τις αιτήσεις άρσης ασυλίας (περισσότερες από 1.000) έγιναν αποδεκτές, ακόμη και στην περίπτωση που αφορούσαν αδικήματα άσχετα προς τη βουλευτική ιδιότητα.
«Υπάρχουν παραδείγματα, όπως η περίπτωση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Γιοβανούδα, που κατηγορήθηκε για ξυλοδαρμό της φίλης του, η περίπτωση του τροχαίου του κ. Χατζημιχάλη και την ανθρωποκτονία από αμέλεια, οι περιπτώσεις των κ.κ. Στυλιανίδη και Βαρβιτσιώτη για παραβίαση του ορίου ταχύτητας, η παραβίαση δικαστικής απόφασης του κ. Αποστολάκη που η πρώην σύζυγος κατήγγειλε ότι παρακώλυσε την επικοινωνία του παιδιού…» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Σχετικά με τον μηνυτή του για συκοφαντική δυσφήμηση Στ. Πουλή, υπενθύμισε πως παραπέμφθηκε στη Δικαιοσύνη για τέσσερα κακουργήματα και δύο πλημμελήματα σχετικά με παράνομους διορισμούς στις δομές του ΚΕΕΛΠΝΟ (αναφέρθηκε μάλιστα στην αναβολή που πήρε από τα πρόσφατα δικαστήρια, στις 19 και 25 Ιουλίου, λόγω οξείας χολοκυστίτιδας) και πως ελεγχόμενος από την Αρχή Καταπολέμησης και Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, βρίσκεται υπόλογος για 240.000 ευρώ.
Ο κ. Πολάκης, επικαλούμενος πάντα το έγγραφο υλικό που βρίσκεται στην Εισαγγελία Διαφθοράς, πρόσθεσε πως ο πρώην πρόεδρος του σωματείου του ΚΕΕΛΠΝΟ καταγγέλθηκε για παράνομες, απευθείας αναθέσεις, για δημιουργία και συντήρηση των υφιστάμενων υποδομών του Κέντρου (μεταξύ των οποίων και έξι κέντρα φιλοξενίας προσφύγων), σε συγγενικά του πρόσωπα και πως εμπλέκεται και στις καταγγελθείσες συμβάσεις διαφημιστικής δαπάνης. Στο σημείο αυτό μάλιστα παρουσίασε αναλυτικά τον φάκελο με τους καταλόγους που, όπως είπε, «αποδεικνύουν όλη τη βρομιά του συστήματος ΜΜΕ της χώρας», επαναλαμβάνοντας πως «τα πεντοχίλιαρα έφευγαν σαν το χαλάζι…».

«Η offshore του υπουργείου»

«Σ’ αυτόν τον κατάλογο βρίσκεται όλη η βρομιά, η σαπίλα των συστημικών ΜΜΕ που αποδεικνύουν ότι το ΚΕΕΛΠΝΟ, αυτή η offshore του υπουργείου Υγείας, εξελίχθηκε σε μηχανισμό ελέγχου της επικοινωνίας, προκειμένου να λιβανίζει τις κυβερνήσεις. Αυτή η ιστορία ξεκίνησε επί Αβραμόπουλου, αλλά έφτασε στο μέγιστο την περίοδο του κ. Γεωργιάδη, την περίοδο των μνημονίων…» επανέλαβε.
Εστιάζοντας στον πυρήνα της επιχειρηματολογίας του περί «πολιτικής του δίωξης», ο κ. Πολάκης πέρασε στην υπόθεση που σχετίζεται με τον διοικητή της ΤτΕ:
«…Αλλος ιδιώτης αυτός. Δεν έχει πολιτικό παρελθόν κανένα. Ηθελε πιστοληπτική γραμμή ο κ. Στουρνάρας, ο ανεξάρτητος τραπεζίτης, ο οποίος επιτελεί τον ρόλο της ουδετερότητας. Οταν εμείς λέγαμε ότι θα βγούμε καθαρά, έβγαινε κι έλεγε “όχι, χρειαζόμαστε νέο μνημόνιο”. Του είχα κάνει σκληρή κριτική τότε… Ή όταν πρόσφατα ψηφίζαμε τις φορολογικές ελαφρύνσεις, έβγαινε και έλεγε “δημοσιονομικός εκτροχιασμός”. Τώρα πού είναι; Πού χώνεται; Δεν μιλά καθόλου. Μια χαρά τα βρήκε. Φαντάσου τι λεφτά σας αφήσαμε, έτσι; Τώρα θα κάνει εισήγηση για να αρθούν τα capital controls. Tώρα η Ελλάδα έχει μπει στα πράσινα λιβάδια που τρέχουμε με ξέπλεκες κοτσίδες και είναι ευχαριστημένος ο λαός γιατί αναπτύσσεται… Αυτό είναι το θέμα, αυτός είναι ο Στουρνάρας!».
Καταλήγοντας, ο Παύλος Πολάκης, με μαντινάδες και συναισθηματικές αναφορές στην οικογένειά του, δήλωσε για άλλη μια φορά πως δεν φοβάται και δεν πρόκειται να υποστείλει τη σημαία. «Δεν ησυχάζω, δεν σταματώ, θα συνεχίσουμε…» είπε.