ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 28 Ιουλίου 2019

Εξελίξεις με τις νέες διοικήσεις σε ΕΡΤ και ΑΠΕ

Τι συζήτησε ο Δρόσος (της ΕΡΤ) με τον Τσίπρα

Χωρίς να ανακοινώσει ονόματα -ούτως ή άλλως θα προηγηθεί διαγωνισμός-, ο υφυπουργός αρμόδιος για τα ΜΜΕ Στέλιος Πέτσας προχώρησε σε δηλώσεις στο Open, αναφερόμενος στις νέες διοικήσεις της ΕΡΤ και του ΑΠΕ.
Σε σχέση με τη διοίκηση της ΕΡΤ και τον σημερινό διευθύνοντα.. σύμβουλο Γιάννη Δρόσο, ο κ. Πέτσας σημείωσε: «Έχουμε ζητήσει -και εγώ και ο πρωθυπουργός- από τον κ. Δρόσο στην ΕΡΤ να παραμείνει στη θέση του, ενώ είχε υποβάλει την παραίτησή του, μέχρι να τακτοποιηθούν δύο- τρεις βασικές εκκρεμότητες, για τις οποίες έχει όλη τη θεσμική μνήμη η προηγούμενη διοίκηση, προκειμένου να λυθούν με αμοιβαίο όφελος για όλους».
Εν τω μεταξύ, συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα είχε την περασμένη Πέμπτη ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ Γιάννης Δρόσος. Η συνάντηση, που έγινε στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Κουμουνδούρου, είχε διάρκεια μίας ώρας και οι πληροφορίες λένε ότι οι δυο τους συζήτησαν, μεταξύ άλλων, και για την ΕΡΤ. Διεξοδικά. Το περιεχόμενο της συνομιλίας δεν έγινε γνωστό από καμία από τις δύο πλευρές.
Οι «εκκρεμότητες» αφορούν κατά βάση δύο ανοιχτά θέματα στην ΕΡΤ. Το ένα είναι οι συμφωνίες για τα δικαιώματα μετάδοσης των αγώνων των ΠΑΕ που έχει προσυμφωνήσει να αγοράσει η ΕΡΤ. Σε κάθε περίπτωση, όλες οι συμφωνίες θα πρέπει να έχουν τη σύμφωνη γνώμη της Συνέλευσης των μετόχων της ΕΡΤ -δηλαδή της κυβέρνησης- και στη συνέχεια να εγκριθεί από το Δ.Σ. της ΕΡΤ. Η δεύτερη «εκκρεμότητα» αφορά τον συμψηφισμό των αποδοχών και αποζημιώσεων του προσωπικού για το διάστημα των δύο χρόνων του «μαύρου».
Για το ΑΠΕ και τον Μ. Ψύλο, όπως είπε ο κ. Πέτσας, είναι θέμα ημερών: «Το θέμα του ΑΠΕ-ΜΠΕ έχει να κάνει με τη θητεία του επικεφαλής του, η οποία λήγει στις 3 Σεπτεμβρίου. Δεν υπάρχει κανένας λόγος ένας άνθρωπος που η θητεία του λήγει στις 3 Σεπτεμβρίου να φύγει γρηγορότερα. Μετά θα οριστούν κανονικά οι διοικήσεις».

Αγγέλα Νταρζάνου / Αυγή