ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 30 Ιουλίου 2019

Oι δημοσιογράφοι, τα γραφεία Τύπου και η Δεοντολογία

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) μετά από πρόσκληση, εξέφρασε στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής για το νομοσχέδιο του επιτελικού κράτους, τις απόψεις της, με ιδιαίτερη έμφαση στο άρθρο 40 που αφορά στη στελέχωση των γραφείων τύπου των υπουργείων με δημοσιογράφους..

Θέση της ΠΟΕΣΥ είναι, ότι τα Γραφεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας πρέπει να στελεχώνονται από δημοσιογράφους των Ενώσεων-μελών της ΠΟΕΣΥ, καθώς, μεταξύ άλλων, τα μέλη των Ενώσεων αυτών υπάγονται υποχρεωτικά στον Κώδικα Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας και υπόκεινται σε πειθαρχικές κυρώσεις σε περίπτωση παράβασής του -σημαντικότατο στοιχείο για την σημασία του ρόλου του δημοσιογράφου.
Στην κατεύθυνση αυτή, θα πρέπει να συσταθούν Γραφεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και σε άλλους φορείς της Διοίκησης, όπως σε νομικά πρόσωπα του Δημοσίου, ΟΤΑ κλπ. Σχετική πρόταση της Ομοσπονδίας έχει ήδη σταλεί στον καθ’ ύλην αρμόδιο Υφυπουργό, κ. Στέλιο Πέτσα.