ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 29 Ιουλίου 2019

Βλαχοπούλου - Βασιλειάδου - Ταχτσής μαζί

Mε αφορμή τη συμπλήρωση 15 χρόνων από το θάνατο της Ρένας Βλαχοπούλου (29 Ιουλίου 2004), στις 6 το απόγευμα, στο Δεύτερο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και στην εκπομπή «Θίασος ποικιλιών», ο Σιδερής Πρίντεζης παρουσιάζει σήμερα στις 6 το απόγευμα ένα αφιέρωμα στη μνήμη της αξέχαστης ηθοποιού που αποτελείται από ραδιοφωνικές της ηχογραφήσεις στο μεγαλύτερο μέρος του.
Το 1979 μεταδόθηκε σε..
συνέχειες καθημερινά από το Τρίτο Πρόγραμμα το «Τρίτο στεφάνι» του Κώστα Ταχτσή. Η ιδέα και η σκηνοθεσία ήταν του Γιώργου Παυριανού, ενώ τη Νίνα και την Εκάβη, τις δύο εμβληματικές γυναίκες του μυθιστορήματος του Ταχτσή, ενσάρκωσαν ραδιοφωνικά η Ρένα Βλαχοπούλου και η Σμάρω Στεφανίδου αντίστοιχα.
Για το ρόλο της Εκάβης, πριν από τη Σμάρω Στεφανίδου, είχε επιλεγεί η Γεωργία Βασιλειάδου, η οποία όμως ήταν ήδη αρκετά μεγάλη (έφυγε από τη ζωή έπειτα από έναν χρόνο) και δεν μπορούσε να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις της συγκεκριμένης ηχογράφησης. Ωστόσο, κάποια δοκιμαστικά σώζονται με τη φωνή της και ένα μικρό μέρος τους από σκηνή με τη Ρένα Βλαχοπούλου θα ακουστεί στο αφιέρωμα.
Τα συγκεκριμένα αποσπάσματα, ίσως και να μην έχουν μεταδοθεί ποτέ ξανά από το ραδιόφωνο.
Επιμέλεια-παρουσίαση: Σιδερής Πρίντεζης.