ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 4 Ιουνίου 2019

Ένα όμορφο ταξίδι ξεκινά στο Οpen

Οι «ΕΙΚΟΝΕΣ», μια από τις πιο αγαπημένες και πετυχημένες ταξιδιωτικές εκπομπές της ελληνικής τηλεόρασης, επιστρέφουν, κάνοντας πρεμιέρα στο OPEN το Σάββατο 8 Ιουνίου στις 20.00. Ο παρουσιαστής και δημοσιογράφος Τάσος Δούσης ταξιδεύει σε πέντε ηπείρους και μοιράζεται εμπειρίες και «ΕΙΚΟΝΕΣ».
Στο πρώτο επεισόδιο ο Τάσος Δούσης και η ομάδα του ταξιδεύουν στη φαντασμαγορική Καππαδοκία, στην κεντρική Ανατολία της Τουρκίας. Σε έναν προορισμό που.. συγκεντρώνει παγκόσμιο ενδιαφέρον, ο Τάσος Δούσης ανακαλύπτει τη γη των προγόνων μας που ξεριζώθηκαν με τη Συνθήκη της Λωζάννης και την ανταλλαγή πληθυσμών το 1924.
Πρώτος σταθμός του ρεπορτάζ το χωριό Κόραμα, ή Γκιορεμέ στα τουρκικά, ένα παραμυθένιο χωριό με ελληνικές ρίζες.
Ένα από τα εντυπωσιακότερα ρεπορτάζ της εκπομπής είναι μία συγκλονιστική πτήση με αερόστατο. Η βόλτα από ψηλά για να δει κάποιος την Καππαδοκία είναι μια μοναδική εμπειρία.
Το Υπαίθριο Μουσείο του Γκιορεμέ είναι ένα μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς. Ο Τάσος Δούσης μπήκε μέσα στις βυζαντινές εκκλησίες που είναι λαξευμένες μέσα σε βράχους και ανακάλυψε βυζαντινούς θησαυρούς σπάνιας ομορφιάς.
Ο Άγιος Προκόπιος, ή Ουγκιούπ στα τουρκικά, είναι ένα από τα πιο όμορφα χωριά της Καππαδοκίας. Στα στενά δρομάκια του ανακαλύπτει κανείς παλιά αρχοντικά ρωμέικα. Ο Τάσος Δούσης μπήκε μέσα σε αυτά και μίλησε με ντόπιους Τούρκους που με συγκίνηση του περιέγραψαν πόσο όμορφα ήταν όταν είχαν γείτονες τους Έλληνες.
Η Κοιλάδα των Περιστεριών και το «Δέντρο των Ευχών» συναρπάζουν με τους γεωλογικούς σχηματισμούς από γιγάντιους βράχους που μοιάζουν με μανιτάρια.

Ένα πολύ όμορφο ταξίδι ξεκινά! ΕΙΚΟΝΕΣ με τον Τάσο Δούση κάθε Σάββατο στις 20.00 στο OPEN