ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 6 Ιουνίου 2019

Αλ. Τσίπρας: Στις εκλογές ο λαός να αποτρέψει την επιστροφή στις μαύρες μέρες

Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών "άνοιξε την όρεξη" στο παλιό πολιτικό κατεστημένο στην Ελλάδα και σε ακραίους συντηρητικούς κύκλους στις Βρυξέλλες να αμφισβητήσουν τις επιλογές της κυβέρνησης για ελάφρυνση όσων έκαναν θυσίες και έφτασαν ακόμα να θέσουν και θέμα απολύσεων συμβασιούχων του Δημοσίου, τόνισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σε δήλωσή του έξω από το Μέγαρο Μαξίμου..Όπως είπε, η όρεξη τους άνοιξε και από το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης μιλάει διαρκώς για επιστροφή στον κανόνα μία πρόσληψη στο Δημόσιο για κάθε πέντε αποχωρήσεις, όταν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έχει κατακτήσει να γίνεται μία πρόσληψη για κάθε μία αποχώρηση.
Τόνισε ότι ο ίδιος με επίγνωση του ρίσκου είπε την πλήρη αλήθεια στον ελληνικό λαό μια εβδομάδα πριν από τις ευρωεκλογές και απευθυνόμενος στους πολίτες επισήμανε ότι υπάρχει κίνδυνος να ξαναγυρίσουμε πίσω στις μαύρες μέρες του 2012, του 2013, του 2014, στις σκληρές πολιτικές των Μνημονίων και της λιτότητας και πως ο μόνος τρόπος να κλείσει οριστικά αυτός ο δρόμος είναι η επιλογή του ελληνικού λαού, των Ελληνίδων και των Ελλήνων στις εκλογές της 7ης Ιουλίου.
«Μια εβδομάδα πριν από τις ευρωεκλογές, έχοντας πλήρη επίγνωση του ρίσκου που αναλαμβάνω, εντούτοις είπα την πλήρη αλήθεια στον ελληνικό λαό. Ότι η ψήφος του στις ευρωεκλογές έχει χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης στα μέτρα στήριξης και ελάφρυνσης της κοινωνικής πλειοψηφίας. Σήμερα όλα όσα είπα τότε επιβεβαιώνονται με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο», είπε ο πρωθυπουργός και συνέχισε:
«Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών άνοιξε την όρεξη τόσο στο παλιό πολιτικό κατεστημένο στην Ελλάδα, όσο και σε ακραίους συντηρητικούς κύκλους στις Βρυξέλλες να αμφισβητήσουν τις πολιτικές μας επιλογές και να φέρουν προσκόμματα στο σχέδιο μας. Στο σχέδιο μας να δώσουμε τη δυνατότητα σε όλους όσοι έβαλαν πλάτη, έκαναν θυσίες για να βγούμε από τα Μνημόνια να δρέψουν σήμερα τους καρπούς των θυσιών τους, να έχουν τη δυνατότητα να μπουν στην καθημερινότητα, στη ζωή τους, στην τσέπη τους τα αποτελέσματα των θυσιών τους.
Σήμερα έφτασαν, μάλιστα, στο σημείο να θέσουν ακόμα και ζήτημα απολύσεων συμβασιούχων στο Δημόσιο τομέα. Είχαν να εγείρουν ζήτημα απολύσεων στο Δημόσιο από το 2014, τότε που υπουργός αρμόδιος Διοικητικής Μεταρρύθμισης ήταν ο κ. Μητσοτάκης. Πριν, δηλαδή, αναλάβει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και ξεκαθαρίσει, καταστήσει σαφές ότι δεν πρόκειται να αποδεχτεί καμιά απόλυση στον δημόσιο τομέα».



 Πολιτικές λιτότητας και απολύσεις


Δήλωσε πως ο ελληνικός λαός πρέπει να γνωρίζει την αλήθεια και σημείωσε:
«Η όρεξη αυτή άνοιξε διότι ακόμα και σήμερα ο κ. Μητσοτάκης επιμένει διαρκώς να μιλά για την ανάγκη επιστροφής στο Δημόσιο, για παράδειγμα, στο 1/5, στη μία πρόσληψη για πέντε αποχωρήσεις, ενώ ήδη εμείς έχουμε κατακτήσει με σκληρές διαπραγματεύσεις το 1/1.
Όταν, λοιπόν, υπάρχουν αυτά τα δεδομένα, τότε είναι λογικό σε ορισμένους να ανοίγει η όρεξη τους και να θέτουν στο τραπέζι επιτακτικά ξανά πολιτικές λιτότητας, ακόμα και απολύσεις.
Μπροστά στις κρίσιμες εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου το να γνωρίζουμε την πλήρη αλήθεια είναι το πιο κρίσιμο.
Να συγκρίνουμε προγράμματα, αλλά κυρίως να έχουμε πλήρη επίγνωση. Η χώρα κατάφερε να βγει από τα Μνημόνια, να βγει σε ξέφωτο χάρη στις θυσίες και τους κόπους του ελληνικού λαού. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι έχει κλείσει οριστικά ο δρόμος της επιστροφής. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει κίνδυνος να ξαναγυρίσουμε πίσω στις μαύρες μέρες του 2012, του 2013, του 2014, στις σκληρές πολιτικές των Μνημονίων και της λιτότητας.
Ο μόνος τρόπος να κλείσει οριστικά αυτός ο δρόμος είναι η επιλογή του ελληνικού λαού, των Ελληνίδων και των Ελλήνων στην κρίσιμη κάλπη των εθνικών εκλογών στις 7 του Ιούλη».