ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019

Όταν ένα δημοσιογραφικό τμήμα (με ονόματα!) άλλαξε μαζικά στέγη

Ο θάνατος του Χρήστου Σιαμαντά, ενός από τους τελευταίους παραδοσιακούς εκδότες, έδωσε την αφορμή για τη δημοσίευση θεμάτων που δεν αφορούσαν μόνο τον ίδιο, αλλά γενικότερα τον ελληνικό Τύπο. Ένα από αυτά τα θέματα δημοσιεύτηκε, στο μπλογκ του Harddog, με βάση στοιχεία από το βιβλίο του Σεραφείμ Φυντανίδη για την Ελευθεροτυπία. Αναφέρθηκαν..
οι ψυχρές σχέσεις Τεγόπουλου-Σιαμαντά και το πώς αυτές προκλήθηκαν, καταγράφηκαν μικρές λεπτομέρειες που οδήγησαν στην έκδοση της «Ε», έγινε λόγος για το 80% των κερδών που θα διανέμονταν στους συντάκτες και τι τελικά συνέβη, και άλλα πολλά.
Σήμερα, έρχονται στη διαδικτυακή δημοσιογραφική επικαιρότητα, με αφορμή πάντα τον θάνατο του Σιαμαντά, νέα στοιχεία από εκείνη την εποχή. Ο «Πασατέμπος» δημοσιεύει την άλλη μεγάλη εκδοτική κίνηση του Χ.Σ.: την αγορά της Μεσημβρινής από τη Ελένη Βλάχου την οποία βάραιναν χρέη. Στο δημοσίευμα του pasatempo.woerdpress.gr αναφέρεται ότι δεν έγινε ποτέ γνωστό το τίμημα της αγοραπωλησίας. Ακούστηκαν διάφορα ποσά που έφταναν έως και τα 30 εκατομμύρια δραχμές.
Όμως, το πιο ενδιαφέρον στοιχείο από το «Πασατέμπος» ήταν η μετακίνηση ενός μεγάλου μέρους (του πιο δυνατού ίσως) αθλητικού τμήματος της Ελευθεροτυπίας του Τεγόπουλου στη Μεσημβρινή του Σιαμαντά.
- διαβάστε τη συνέχεια στο harddog ΕΔΩ