ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019

Σηκώστε και κανένα τηλέφωνο ρε παιδιά...

Τι γίνεται με το αναβατόριο για ΑμεΑ στην Ακρόπολη

Παραμονές του Πάσχα, ένα δημοτικό σχολείο από τη Νέα Ραιδεστό επισκέφθηκε την Ακρόπολη. Μεταξύ των μαθητών ήταν και ένα παιδι σε αναπηρικό καροτσάκι. Φευ, το αναβατόριο ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΕ.
Επιστρέφοντας, ο σύλλογος γονέων, απέστειλε στις 25 Απριλίου στις..
αρμόδιες υπηρεσίες (υπουργεία και κοινοβούλιο), κείμενο διαμαρτυρίας. Στις 7 Μαΐου, τους απεστάλη από τη Βουλη αλληλογραφία, σύμφωνα με την οποία, η επιστολή διαβιβάστηκε στο υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.
Στις 22 Μαΐου, το υπουργείο Πολιτισμού, έστειλε έγγραφο, σύμφωνα με το οποίο, διαβίβασαν την επιστολή στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών, η οποία και εντέλλεται να τους ενημερώσει, «για την εξέλιξη των εργασιών στο αναβατόριο για ΑμεΑ στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης και την αποκατάσταση της προσβασιμότητας».
Σήμερα που διαβάζετε αυτές τις γραμμές, το αναβατόριο δεν λειτουργεί. Η σωστή σειρά, θα ήταν να σηκώσει ο οποιοσδήποτε αρμόδιος, αυτή τη συσκευή με το ακουστικό που ονομάζουμε τηλέφωνο, να δώσει εντολή και την επόμενη ημέρα να έχει αποκατασταθεί το ζήτημα. Δεν συνέβη.

- από το fb του δημοσιογράφου Μανώλη Παρδάλη