ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019

Συγγνώμη από Τασία, δεν θα είναι υποψήφια

Την απόφαση της να μην είναι υποψήφια στις προσεχείς εκλογές, ανακοίνωσε μέσω του ΑΝΤ1 η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και Αντιπρόεδρος της Βουλής, Τασία Χριστοδουλοπούλου, μετά τον σάλο για τη μετάταξη της κόρης της από τα ΕΛΤΑ στη Βουλή, παραμονές των εκλογών.
«Θέλω μόνο να ζητήσω συγγνώμη από τον ΣΥΡΙΖΑ, την κυβέρνηση,..
τους φίλους και τους συντρόφους μου που τους στενοχώρησα», είπε και πρόσθεσε: «δυστυχώς, δεν μπορώ να το διορθώσω με κάποιον τρόπο, παρά μόνο με το ελάχιστο που μπορώ, να μην είμαι υποψήφια στις εκλογές».
Η μετάταξη της κόρης της Τ. Χριστοδουλοπούλου περιλαμβάνεται στις 32 που «παγώνουν» με εντολή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, στον απόηχο των αντιδράσεων.
Η ίδια η κ. Χριστοδουλοπούλου προκάλεσε ενόχληση ακόμη και σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όταν παραδέχτηκε ότι «υπάρχει ένα ζήτημα, δεν θα μπορούσε ο καθένας να αποσπαστεί στη Βουλή, αξιοποιήθηκαν κάποιες γνωριμίες, διασυνδέσεις, κ.λπ., δεν το συζητάμε αυτό».
Το πάγωμα των μετατάξεων ήρθε έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία του Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Βουλής. Λίγη ώρα μετά, ο Νίκος Βούτσης, ανακοίνωσε ότι ελήφθη η απόφαση να ανασταλεί η διαδικασία της κινητικότητας, «φωτογραφίζοντας», όμως, εκείνους που «ενώ παρέδωσαν ένα απολύτως πελατειακό σύστημα, σήμερα πρωταγωνιστούν στα επεισόδια ανθρωποφαγίας, μέσω δημοσιευμάτων, για το θέμα των μετατάξεων και των συμβάσεων ορισμένου χρόνου».
Μετά τις δηλώσεις της στην τηλεόραση η κ. Χριστοδουλοπούλου εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση.

Η δήλωση της Τασίας Χριστοδουλοπούλου

«Κατηγορούμαι και σπεύδω να δώσω εξηγήσεις.
Η κόρη μου,μόνιμη υπάλληλος στα ΕΛΤΑ, όπου διορίστηκε εκεί από το 2004 μετά από εξετάσεις μέσω ΑΣΕΠ,αποσπάστηκε στη Βουλήτον Δεκέμβριο του 2018. Με την υπ’ αριθμό 2397/8-2-2019 απόφασητης Ολομέλειας της Βουλής [ΦΕΚ 18/8-2-2019], προβλέφθηκε,με το άρθρο 12,ότι όσοι υπηρετούν στη Βουλή με απόσπαση κατά την 20/1/2019, μπορούν να υποβάλουν αίτηση μετάταξης με βάση το νόμο 4440/2016 για την κινητικότητα στο δημόσιο.
Αυτής της πρόβλεψης έκανε χρήση η κόρη μου.Η διαδικασία έγκρισης της μετάταξης ολοκληρώθηκε μόλις προχθές.
Σε αυτή την πρόβλεψη αναφέρθηκα με ευθύτητα χθες σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφων στο κανάλι Alpha, για ν’ ακολουθήσει η παρεξήγηση της απάντησής μου, την οποία πολλοί εξέλαβαν ως προκλητικά κυνική.
Όταν κλήθηκα να απαντήσω στο «εάν το νόμιμο είναι και ηθικό», παραδέχθηκα, λογοδοτώντας, χωρίς υπεκφυγές, ότι η δυνατότητα που είχα για άμεση ενημέρωση και γνώση ρυθμίσεων και διαδικασιών, των οποίων στη συνέχεια έκανε χρήση η κόρη μου, συγκροτεί όντως προνόμιο. Η ατυχής,ίσως,έκφραση για αξιοποίηση γνωριμιών και διασυνδέσεων σε αυτό αναφερόταν. Το δε προνόμιο, στο οποίο προαναφέρθηκα, αφορά κυρίως τη διαδικασία και την επιδίωξη της απόσπασηςκαι όχι της μετάταξης.
Υπό τις παρούσες συνθήκες, δεν έχει απολύτως κανένα νόημα να επεκταθώ σε εξηγήσεις προσωπικού χαρακτήρα. Δεν θα αναζητήσω άλλοθι. Η ιστορία μου και η πορεία μου είναι γνωστή σε όλους. Πίστευα ότι αυτή, μαζί με την ειλικρίνειά μου, θα συνεκτιμηθεί. Διαψεύστηκα.
Ζητώ συγγνώμη από όλες και όλους για τη στενοχώρια ή και τον κλονισμό εμπιστοσύνης που τους προκάλεσα.
Ανεξάρτητα απ’ όλα τα παραπάνω, το κακό βαραίνει αποκλειστικά και μόνο εμένα. Καμιά ευθύνη δεν έχουν η κυβέρνηση, η Βουλή και ο ΣΥΡΙΖΑ. Η απόφασή μου να μην θέσω υποψηφιότητα στις επικείμενες εκλογές, είναι ειλημμένη ήδη από χθες, ως οφειλόμενη ελάχιστη κίνηση. Ενημέρωσα σχετικά τον Πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Βουλής».

Παραιτήσεις συγγενών
 
Μετά τις αντιδράσεις παραιτήθηκαν δύο συγγενείς εργαζομένων στη Βουλή για λόγους ευθιξίας.
Πρόκειται για την Α.Α., θυγατέρα της διευθύντριας του γενικού γραμματέας της Βουλής, η οποία είχε τοποθετηθεί στο Ίδρυμα της Βουλής. Η Α.Α. ήταν υπάλληλος ΙΔΟΧ διάρκειας εντός έτους στο Ίδρυμα.
Επίσης, παραιτήθηκε η Μ.Λ.Σ., θυγατέρα της προϊσταμένης της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, υπάλληλος ΙΔΟΧ διάρκειας ενός έτους στο Ίδρυμα της Βουλής.
Οι αποφάσεις για την πρόσληψή τους είχαν υπογραφεί στις 31 Μαΐου 2019 από την πρόεδρο της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ιδρύματος για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, Νίκη Μαρωνίτη.

-πηγή: EΦΣυν