ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019

Ρεμπέτικα - "Οι τέλειες ατέλειες"

Οι Κασέτες του Μελωδία 99.2 στο Ηρώδειο

Με το τέλος της πρώτης τους σεζόν, οι Κασέτες του Μελωδία 99.2, η σειρά συναυλιών που πραγματοποιούνται παρουσία ακροατών στη μουσική σκηνή του Μελωδία 99.2, κορυφώνονται με μια μεγάλη συναυλία στο Ηρώδειο.. Οι καλοκαιρινές Κασέτες είναι αφιερωμένες στην ιστορία του ελληνικού τραγουδιού και η πρώτη από αυτές είναι γεμάτη με Ρεμπέτικα. Με τραγούδια που καθόρισαν το ελληνικό ρεπερτόριο και μιλούν για το τσαλάκωμα, τα λάθη, τις ατέλειές μας.
Ο Μελωδία 99.2 αναθέτει στον μουσικό, ερευνητή και δάσκαλο Δημήτρη Μυστακίδη να φτιάξει μια Κασέτα με τα τραγούδια που γράφτηκαν πηγαία, από ευφυείς, λαϊκούς καλλιτέχνες. Που μας δίδαξαν την απλότητα και τώρα μας καλούν να τα ανακαλύψουμε μέσα από μια νέα ματιά.
Επί σκηνής αγαπημένες φωνές, ανάμεσά τους αυτές της Φωτεινής Βελεσιώτου, της Ελένης Βιτάλη, της Γιώτας Νέγκα, του Βασίλη Παπακωνσταντίνου, του Ορφέα Περίδη, του Διονύση Σαββόπουλου, της Ελένης Τσαλιγοπούλου και άλλων, απρόβλεπτων και μη, αγαπημένων καλλιτεχνών, αναλαμβάνουν να φτιάξουν αυτή την ξεχωριστή Κασέτα υπενθυμίζοντάς μας πως το μεγαλείο της ανθρώπινης φύσης κρύβεται στις διαχρονικές ατέλειές της.
***
Αυτό που εξακολουθεί να μας συγκινεί στο συμβολισμό της Κασέτας πέρα από τη διάθεση του δημιουργού της να συμπεριλάβει και στις δύο πλευρές της μόνο τα αγαπημένα του τραγούδια είναι η διάσταση του δώρου, καθώς τις περισσότερες φορές μια κασέτα δωρίζεται ως μια ανάγκη να μοιραστούμε τα τραγούδια που ξέρουμε καλά, ως ένας κώδικας φιλίας και κυρίως μιας κοινής γλώσσας.
Η Ομάδα του Μελωδία 99.2
***
Οι Κασέτες του Μελωδία 99.2: Ρεμπέτικα. «Οι τέλειες ατέλειες»
Ημερομηνία: Πέμπτη 11 Ιουλίου 2019
Ώρα έναρξης: 21.00
Χώρος: Ωδείο Ηρώδου Αττικού
Συμμετέχουν: Φωτεινή Βελεσιώτου, Ελένη Βιτάλη, Γιώτα Νέγκα, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Ορφέας Περίδης, Διονύσης Σαββόπουλος, Ελένη Τσαλιγοπούλου κ.ά.
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Δημήτρης Μυστακίδης | Fishbowl Music Tank
Επιμέλεια παραγωγής: Frontstage | Μελωδία 99.2
Προπώληση: Στα ταμεία του Φεστιβάλ Αθηνών και στα www.ticketmaster.gr και www.greekfestival.gr


Τιμές εισιτηρίων: Διακεκριμένη ζώνη: 55€, Ζώνη Α: 45€, Ζώνη Β: 35€, Ζώνη Γ: 30€, Άνω διάζωμα-θέσεις χωρίς αρίθμηση: 20€ | 15€ φοιτητικό, Aνέργων από 15€ (διαθέσιμα μόνο από τα εκδοτήρια ΕΦ - Πανεπιστημίου 39, Στοά Πεσμαζόγλου), ΑμεΑ: 15€ κρατήσεις στο tameia@greekfestival.gr