ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 8 Ιουνίου 2019

Εργασία από το σπίτι, ε;..

Όσοι βλέπουν τον Κ. Μητσοτάκη και στη συνέχεια τον Κ. Χατζηδάκη να αναρωτιούνται γεμάτοι αθωότητα τι κακό μπορεί να έχει η εργασία από το σπίτι, ε, διαισθάνονται ότι υπάρχει ένας λάκκος στη... φάβα. Πράγματι, η εργασία από το σπίτι, στην εποχή της τεχνολογίας, δεν έχει κανένα κακό. Ειδικά αν συνοδεύεται από κανονικό μισθό, κανονική ασφάλιση και κανονική προστασία όπως την ορίζουν οι νόμοι. Γιατί υπάρχει και η άλλη..
εργασία από το σπίτι. Αυτή στην οποία δουλεύεις από το σπίτι χωρίς κανονικά δικαιώματα υπαλλήλου. Όπου το αφεντικό σου είναι ένας εργολάβος, ο οποίος πουλάει πλέον τη δουλειά σου στην εταιρεία στην οποία δούλευες.

Ο οποίος σε προσλαμβάνει το πρωί και σε απολύει το βράδυ, αφήνοντάς σε με την ελπίδα ότι θα ξαναπροσληφθείς και την επομένη. Και ο οποίος έχει άλλους δέκα, είκοσι ή εκατό σαν εσένα, που δούλευαν με κανονικό μισθό και ασφάλιση και τώρα εργάζονται με τα μισά λεφτά μαύρα.

Είναι αυτή η εργασία από το σπίτι που εννοεί η Νέα Δημοκρατία και τα στελέχη της; Πιθανότατα, γιατί μια κανονική εργασία από το σπίτι ούτε καινοτομία συνιστά, ούτε κάποια μαρξιστική ιδεοληψία την καταδιώκει.

Αντίθετα, ο κόσμος ξέρει πια πολύ καλά ότι κάθε φορά που ο Κ. Μητσοτάκης και το επιτελείο του ακουμπάνε με ανιδιοτέλεια τα εργασιακά θέματα, κάτι πολύ πιο συγκεκριμένο έχουν στο μυαλό τους. Και οι εργοδότες λαμβάνουν κάποιο κωδικοποιημένο μήνυμα.

Αλλά η κοινωνία πρέπει να έχει τα μάτια της ανοιχτά. Ορθώς αισθάνεται ότι όλα αυτά μυρίζουν Θάτσερ. Γιατί αυτό είναι το πραγματικό τους σχέδιο...

«Αυγή»