ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019

Και το Σάββατο τζάμια!

του Χρήστου Ξανθάκη

Μια φορά κι έναν καιρό, όταν υπήρχαν ακόμη lifestyle και εκδόσεις που το συνόδευαν, είχε ξεμείνει ο Πέτρος Κωστόπουλος από στελέχη σε ένα από τα περιοδικά του. Τι να κάνει, σήκωσε τα μανίκια, στρώθηκε στη δουλειά, τσάτρα πάτρα, κουτσά στραβά, το κυκλοφόρησε το έντυπο. Μόνο που στην «ταυτότητα» πήρε μια μικρή εκδίκηση, γράφοντας:..
«Εκδότης, διευθυντής, διευθυντής σύνταξης, αρχισυντάκτης, υπεύθυνος ύλης και το Σάββατο τζάμια Πέτρος Κωστόπουλος»!
To αυτό και με τον Τσίπρα. Αν δεν ήταν νταλκαδιασμένος από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και μπαϊλντισμένος από την αναμέτρηση της 7ης Ιουλίου, θα μπορούσε να τηλεφωνήσει στο Εθνικό Τυπογραφείο και να παραγγείλει καινούριες κάρτες που θα γράφουνε:
«Πρωθυπουργός, υπουργός, υφυπουργός, γενικός γραμματέας, βουλευτής και το Σάββατο τζάμια Αλέξης Τσίπρας»!
Έτσι είναι παιδιά, αλήθειες να λέμε. Πήγε να γίνει αυτή η αχαρακτήριστη μπουρδούκλα με τις μετατάξεις στη Βουλή, χάλασε ο κόσμος όλος, έφαγε τη λέζα η κυβέρνηση, σκούζανε τα media σαν να τους έκανες απονεύρωση χωρίς αναισθησία και τίποτα δεν κουνιόταν. Έπρεπε να παρέμβει προσωπικά ο ίδιος ο πρωθυπουργός και να πει στον Βούτση «βάλε φρένο Νικόλα», για να γλυτώσει ο ΣΥΡΙΖΑ το ρεζιλίκι. Που και πάλι θα το χρεωθεί δηλαδή, ως πονηριά και προστυχιά ενόψει εκλογικής διαδικασίας και σοβαρής πιθανότητας για την ήττα…
Ναι, έπρεπε να τρέξει ο ίδιος ο Τσίπρας με τη μάνικα να σβήσει τη φωτιά που άναψε η Τασία Χριστοδουλοπούλου, με τις δικαιολογίες της για τη μετάταξη της κόρης της. Με δικά της λόγια:

«Προφανώς με την έννοια που το λέμε, ότι δεν θα μπορούσε ο καθένας να αποσπαστεί στη Βουλή ώστε στη συνέχεια να μεταταχθεί, υπάρχει ένα ζήτημα ότι αξιοποιήθηκαν κάποιες γνωριμίες, διασυνδέσεις και τα λοιπά. Υπάρχει ζήτημα, δεν το συζητάμε αυτό, ούτε θέλω να πω ότι ήταν γνωστά τα προσόντα της και η Βουλή φώναξε έλα εδώ. Το ζήτημα είναι ότι ήδη εργαζόταν οπότε δεν επιβαρύνει το δημόσιο ούτε με μία δραχμή».
Άλλα αντ’ άλλα, κουτρουβάλα, της Παρασκευής το γάλα που θα έλεγε και ο Πετράν. Στα τούρκικα να έκανε τις δηλώσεις της η Χριστοδουλοπούλου, πιο καλά θα κατάφερνε να υπερασπισθεί τον εαυτό της και το σπλάχνο της. Και είναι και θέμα τάιμινγκ γαμώ την τρέλα μου. Όλα τα δίκια του κόσμου να είχε και όλα τα τυπικά προσόντα, δεν έπρεπε να εμπλακεί σε μια τέτοια διαδικασία παραμονές εκλογών. Όταν σε περιμένουν τα ΜΜΕ με την καραμπίνα στο χέρι, να σου ανοίξουν τρύπες εν μέση οδώ. Τι πρόβλημα θα είχε δηλαδή να περιμένει μερικούς μήνες; Κι αν έσπευδε να τη βλάψει μια κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, εκεί να δεις κύμα συμπαθείας και συμπαράστασης που θα ξεσηκωνόταν!
Αλλά πρέπει να καταλαβαίνεις και πέντε πράγματα από πολιτική και όχι απλώς να υπερασπίζεσαι την ιδεολογική σου καθαρότητα. Και το γράφω εγώ αυτό, που υπερασπίσθηκα την Χριστοδουλοπούλου μέχρι τέλους στο θέμα το μεταναστευτικό. Δεν το μετανιώνω και εξακολουθώ να πιστεύω ότι έπραξε το σωστό. Άλλο αυτό όμως και άλλο να κλείνουμε τα μάτια μπροστά σε κουτοπονηριές της κακιάς συμφοράς. Και να αναρωτιόμαστε πότε θα φτάσει στ’ αυτιά του Τσίπρα το στόρι, για να αναλάβει δράση και να σώσει τα άσωστα…

Υ.Γ.1: Διαβάζω επί του πιεστηρίου, ότι η Τασία Χριστοδουλοπούλου ζήτησε συγγνώμη για τη μετάταξη και δήλωσε ότι δεν θα είναι υποψήφια στις εκλογές. Και πολύ καλά έκανε, αλλά θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί η σαχλαμάρα.

Υ.Γ. 2: Όπως έγινε γνωστό, μετά από παρέμβαση Τσίπρα η εθνική ομάδα στίβου θα πάει Λευκορωσία με το πρωθυπουργικό αεροπλάνο. Και τις σκάλες να τον βάζετε να κάνει παιδιά, όχι μόνο τζάμια!

- το κείμενο του Χρ. Ξανθάκη είναι από το newpost.gr