ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 3 Ιουλίου 2018

To πρωτοσέλιδο που άναψε φωτιές πριν το Κολομβία-Αγγλία

Νωρίς ξεκίνησε το ματς Κολομβία-Αγγλία με την βρετανική εφημερίδα «SUN» να βάζει... «φωτιά» πριν την βραδινή αναμέτρηση για τη φάση των «16» του Μουντιάλ.
Το έντυπο με τη μεγαλύτερη κυκλοφορία στην Αγγλία κυκλοφόρησε με πρωτοσέλιδο τη φωτογραφία του Άγγλου επιθετικού Χάρι Κέιν και το εξής μήνυμα... «Καθώς τα τρία λιοντάρια αντιμετωπίζουν ένα έθνος που..
έδωσε στον πλανήτη τη Σακίρα, σπουδαίο καφέ και χμ, άλλα πράγματα, εμείς λέμε Πάμε Κέιν (Go Kane)».
Μάλιστα το Go Kane ηχητικά θυμίζει πολύ την... κοκαΐνη, ένα προϊόν που παρασκευάζεται σε μεγάλο βαθμό στην κολομβία, εξού και το "χμ, άλλα πράγματα" της Sun...
Όπως είναι λογικό, αυτό το πρωτοσέλιδο προκάλεσε και πολλές αντιδράσεις, όχι μόνο στα social media αλλά και από πιο επίσημα χείλη.
Συγκεκριμένα, έντονη ήταν η αντίδραση του πρέσβη της Κολομβίας στο Λονδίνο, Νέστορ Οσόριο Λοντόνιο, ο οποίος δήλωσε: «Είναι τουλάχιστον λυπηρό που χρησιμοποιούν μία τόσο εορταστική και φιλική διοργάνωση όπως το Παγκόσμιο Κύπελλο για να στοχοποιήσουν μία ολόκληρη χώρα και να την στιγματίσουν με ένα εντελώς εκτός θέματος ζήτημα. Ο σεβασμός του ευ αγωνίζεσθαι και η χαρά του παιχνιδιού είναι το μόνο που μετράει για σήμερα. Θα φωνάξουμε για την Κολομβία και ας ελπίσουμε ότι θα δούμε ένα μεγάλο ματς».


- πηγή: documentonews