ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018

Στην Αστυνομία τα στοιχεία για τα ανασφάλιστα οχήματα

Την Κυριακή 8 Ιουλίου λήγει επίσημα η προθεσμία που είχε δώσει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων σε πάνω από 436.000 ιδιοκτήτες οχημάτων που εντοπίστηκαν τα οχήματά τους ανασφάλιστα και πλέον τον πρώτο λόγο η ΕΛΑΣ.
Ειδικότερα από την Δευτέρα η ΑΑΔΕ θα αποστείλει τα στοιχεία των παραβατών στις Αστυνομικές Αρχές προκειμένου να..
επιβληθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις οι οποίες είναι:
  • Αφαίρεση των πινακίδων, της άδειας ικανότητας του οδηγού για 6 μήνες
  • Αφαίρεση των πινακίδων και της άδειας κυκλοφορίας για 6 μήνες και σε περίπτωση εμπλοκής του σε ατύχημα για δύο (2) χρόνια
  • Χρηματικό πρόστιμο υπέρ του Επικουρικού Κεφαλαίου, με πράξη της Αστυνομικής Αρχής, 500 ευρώ για τα επιβατικά, 250 ευρώ για τα δίκυκλα και 1.000 ευρώ για λεωφορεία και φορτηγά.
Η άδεια ικανότητας οδηγού μπορεί να επιστραφεί στον οδηγό πριν περάσουν τα παραπάνω χρονικά διαστήματα, αν πληρώσει το πρόστιμο και προσκομίσει την απόδειξη πληρωμής. Η άδεια κυκλοφορίας και οι πινακίδες μπορούν να επιστραφούν στον κάτοχο ή στον ιδιοκτήτη του οχήματος, πριν περάσουν τα παραπάνω χρονικά διαστήματα, αν πληρώσει το πρόστιμο και προσκομίσει την απόδειξη πληρωμής καθώς και το ασφαλιστήριο συμβόλαιο για το όχημα.
Ποινικές κυρώσεις
Φυλάκιση από 2 μήνες μέχρι 1 χρόνο και
Χρηματική ποινή μέχρι 3.000 ευρώ

- από ρεπορτάζ του Γιώργου Κ. Ανδρή στο movenews (ολόκληρο ΕΔΩ)