ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2018

Η ΕΣΗΕΑ συμπαραστέκεται στον τούρκο δημοσιογράφο Ali Ergin Demirhan

Μήνυμα συμπαράστασης έστειλε η ΕΣΗΕΑ στον τούρκο δημοσιογράφο Ali Ergin Demirhan, μέλος της δημοσιογραφικής Ένωσης “DISK-Basin IS”, που συνελήφθη στην Κωνσταντινούπολη στις 28 Ιουνίου 2018 και διώκεται από τις τουρκικές αρχές:
«Ενώνουμε τη φωνή μας με αυτή των Ενώσεων μελών της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων και καλούμε τις αρχές της Τουρκίας να
προστατεύσουν τον δημοσιογράφο Ali Ergin Demirhan και να τον απαλλάξουν από όλες τις κατηγορίες που τον βαρύνουν. Το καθήκον των δημοσιογράφων είναι να ενημερώνουν την κοινή γνώμη και δεν μπορούν να λειτουργήσουν όταν διώκονται ποινικά επειδή επιτελούν το δημοσιογραφικό τους έργο».
Ο δημοσιογράφος και συνδικαλιστής Ali Ergin Demirhan συνελήφθη κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης στα γραφεία της Διαδικτυακής πύλης Sendika.org, που ειδικεύεται σε εργασιακά θέματα. Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον Τύπο, ο δημοσιογράφος κατηγορείται για τη διάδοση προπαγάνδας παράνομης οργάνωσης και για την «ανταλλαγή ανάρμοστων σχολίων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης», κατηγορίες που βασίζονται αποκλειστικά στα άρθρα και δημοσιεύματα του δημοσιογράφου στη διαδικτυακή πλατφόρμα.
Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων ζήτησε από τις Ενώσεις μέλη της να στείλουν μηνύματα συμπαράστασης επισημαίνοντας:
«Ο Ali Ergin Demirhan είναι ένας δημοσιογράφος που χαίρει σεβασμού και έχει συμβάλει στο εργατικό κίνημα και στο δικαίωμα πρόσβασης των πολιτών στην ενημέρωση. Η Τουρκία οφείλει να τον προστατεύσει και όχι να τον διώξει, καλούμε τις τουρκικές αρχές να τον απαλλάξουν γρήγορα από όλες τις κατηγορίες που τον βαρύνουν».