ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 6 Ιουλίου 2018

20 επιχειρηματίες ξαναβγάζουν την «Μακεδονία»

Στα περίπτερα θα ξαναβγεί η ιστορική εφημερίδα «Μακεδονία» ύστερα από 10 μήνες και η επανέκδοσή της θα συμπέσει με την έναρξη της 83ης Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης πριν τα μέσα Σεπτεμβρίου. Στο νέο εκδοτικό εγχείρημα θα συμμετέχουν (ισόποσα) 20 επιχειρηματίες ενώ είχε ακουστεί και το όνομα του Ιβάν Σαββίδη. Θυμίζουμε ότι η εφημερίδα είχε διακόψει την κυκλοφορία της μετά την επίσχεση εργασίας που ξεκίνησαν..
οι επί 15 μήνες απλήρωτοι εργαζόμενοι. Για τη θέση του διευθυντή ακούστηκε και πάλι το όνομα του Μιχάλη Αλεξανδρίδη.
 ****
Mε αφιέρωμα στη νέα σειρά μυθοπλασίας της ΕΡΤ «Η ζωή εν τάφω», και με πλούσια θεματολογία, ραδιοτηλεοπτικό ρεπορτάζ, κυκλοφόρησε τo 28o τεύχος της «Ραδιοτηλεόρασης». Οι αναγνώστες ενημερώνονται για τη νέα οικονομική εκπομπή της ΕΡΤ2, «Οικονομία έξω από το κουτί», που μεταδίδεται κάθε δεύτερη Τετάρτη, στις 20:00, και αναδεικνύει θέματα οικονομικά, με εύληπτο και κατανοητό τρόπο. Τι λέει ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής της εκπομπής  «Οικονομία έξω από το κουτί» Γιώργος Παπαγεωργίου.
****
Συνάντηση με την πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ πραγματοποίησε το προεδρείο της Ένωσης Εκδοτών Διαδικτύου (ΕΝ.Ε.Δ.).  Κατά τη διάρκεια τη συζήτησης, η ΕΣΗΕΑ αναγνωρίζοντας τις συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού, που δημιουργούν οι πρακτικές των πολυεθνικών κολοσσών στο χώρο του διαδικτύου, πρότεινε την ανάληψη πρωτοβουλιών για συλλογή χρημάτων από διαχείριση πνευματικών δικαιωμάτων. Επίσης αναγνώρισε τα προβλήματα βιωσιμότητας σε μια περίοδο οξύτατης κρίσης και δεσμεύτηκε να προωθήσει τη μείωση του ΦΠΑ στις ελληνικές ιστοσελίδες.
****
Εκδήλωση για τη διαμόρφωση του «Πάρκου –Μουσείου Ραδιοφωνίας» της ΕΡΤ στο Ίλιον πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 2 Ιουλίου 2018, παρουσία του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τεχνολογίας και Ενημέρωσης, της Διοίκησης της ΕΡΤ, καθώς και πλήθους κόσμου της τοπικής κοινωνίας. O Νίκος Παππάς στον χαιρετισμό του σημείωσε ότι το συγκεκριμένο έργο «δεν είναι απλά μια απάντηση στο επί δεκαετίες αίτημα της τοπικής κοινωνίας, αλλά το όραμα που έχουμε ως κυβέρνηση για τις πόλεις και τις γειτονιές μας. Είναι ο τρόπος που χειριζόμαστε τα τοπικά προβλήματα και ο τρόπος που ικανοποιούμε τις προσδοκίες κάθε κοινωνίας».
****
H Ελένη Φουρέιρα, μετά την Eurovision, θα βρίσκεται στην καρέκλα της κριτικής επιτροπής του ολοκαίνουργιου, μουσικού talent show του Epsilon TV, «La Banda». Από τη νέα σεζόν, η Φουρέιρα θα ενισχύσει τους συμμετέχοντες στο «La Banda», στην προσπάθειά τους να επιτύχουν τον στόχο τους. Να σημειωθεί ότι η τραγουδίστρια υπήρξε μέλος της κριτικής επιτροπής και στο σόου του Ant1, «So you think you can dance», κλέβοντας τις εντυπώσεις.