ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 2 Ιουλίου 2018

Οι «κρεμάλες», ο Καρτερός και ο Θέμος

Απάντηση στο άρθρο του πρωθυπουργικού συμβούλου Θανάση Καρτερού με τίτλο Εσύ, βρε μαύρε Θέμο, δίνει ο Θέμος Αναστασιάδης στο Πρώτο Θέμα. Eίχε προηγηθεί άρθρο του Αναστασιάδη στο protothema.gr με τίτλο «Κρεμάλες, κέρματα και προδοσία» που (αν και άλλαξε) προκάλεσε πολλές αντιδράσεις και έκανε τον Καρτερό να απαντήσει..
Ακολουθούν τα 3 επίμαχα άρθρα.
Το άρθρο του Θέμου Αναστασιάδη στο protothema.gr:
«Κρεμάλες, κέρματα και προδοσία»
Μόνο για «κέρματα» και «κρεμάλες» θα ‘ναι σε όλη τη ζωή του, ο πρωθυπουργός της χώρας, Αλέξης Τσίπρας. Το διαπιστώσαμε ιδίοις όμμασι εκ τρόμασσι στο Λονδίνο, το συνειδητοποιούν όλο και πιο βαθιά οι Συριζαίοι βουλευτές και οι συνοδοιπόροι τους. Αν δεν ήταν τόσο αλαζόνες θα ‘χαν πάρει υπ’ όψη τους τα μηνύματα που έρχονται από καιρό ότι η Μακεδονία θα γίνει ο «πολιτικός τάφος» σας. Αν είχε κουκούτσι μυαλό στο κεφάλι του, ο Τσίπρας θα παρακολουθούσε τις εκπομπές του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, για το πώς από ΙΝΔΑΛΜΑ της Ενωσης Κεντρώων, έφτασε εντός 15 ημερών και για μια ζωή, να έχει αυτοπροσδιοριστεί από το σύνθημα «Μητσοτάκη κάθαρμα» και την ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ, που τελικά, αδίκως τον προσδιόρισε σε κάθε κλίμακα.
Αυτό που ποτέ δεν θα καταλάβουν οι Συριζαίοι είναι ότι ο Τσίπρας δεν αντιμετωπίζεται πια σαν αξιοσέβαστος πρωθυπουργός όταν την στιγμή που 15 μέρες πριν έφεραν στις Πρέσπες για σώου της κακιάς ώρας, τον Σκοπιανό ομόλογό του, που μαζί με τον Δημητρόφ αυτοπροσδιορίστηκαν ως Μακεδόνες και αυτοπροσδιόρισαν Έλληνες το τραγικό δίδυμο Τσίπρα-Κοτζιά. Από εκείνη την ημέρα ο Τσίπρας θεωρείται απ’ το 80% των Ελλήνων ένας «προδότης και μισός», που παραχώρησε το όνομα της Μακεδονίας την ταυτότητα και την γλώσσα χωρίς κανένα αντάλλαγμα χάριν των θωπειών ΝΑΤΟ και Ευρωκοινοτικών. Ακόμα περισσότερο ωρίμασε σε μια νύχτα σαν συνείδηση του Λαού, η άποψη, πως αν δεν τους σταματήσει τώρα, αν δεν φρενάρει το «προδοτικό» τσούρμο ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ θα πάμε σαν χώρα με την… «προδοσία» στην εξουσία. Είναι έτοιμοι να κάνουν τα ίδια με τους Αλβανούς όπως αποκαλύπτει ο Κοτζιάς, ξερογλείφονται στην αυλή του Σουλτάνου, Ερντογάν, και σαν να μην φτάνουν όλα αυτά, προκαλούν μέρα με την μέρα, ακόμη χυδαιότερα την νοημοσύνη των Ελλήνων με εκδηλώσεις για τσίρκο σαν αυτές του Ζαππείου.
Ατύχησε στους υπολογισμούς της και η στρατηγική ηγεσία του «προδοτικού» ΣΥΡΙΖΑ, θεωρώντας ότι μια… έτσι κι αλλιώς συμφωνία για το χρέος, θα γινόταν αμέσως δεκτή σαν… ανταλλαγή με την Μακεδονία, από τους ίδιους τους Έλληνες. Η πραγματικότητα τόσο ΩΜΗ τώρα, είναι πολύ διαφορετική από εκείνη που νόμιζαν, όταν πήραν τον δρόμο της ξεφτίλας και της κρεμάλας, κι ό,τι κι αν κάνουν δεν μπορούν βάσει νέων δεδομένων να ανατρέψουν πράγματα που κακώς αποφάσισαν λόγω παλαιότερων, που δεν ισχύουν ούτε στο ελάχιστο. Όπως με τρόμο θα διαπίστωσε και ο γραβατωμένος νάνος, τώρα μπορεί να κυκλοφορεί ελεύθερα μόνο με τέσσερις μεραρχίες ΜΑΤ στο Μαξίμου, ενώ οπουδήποτε αλλού εντός και εκτός της χώρας, θα βρίσκει απέναντί του τον Ελεύθερο Έλληνα, ο οποίος θα τον ξεφτιλίζει ανεμπόδιστος, με κέρματα, «κρεμάλες», και ακτιβισμό με ένα και μόνο μοιραίο βίντεο: Πώς του πέταξαν κέρματα στο Λονδίνο. Από κυνηγός ο Τσίπρας γίνεται κυνηγημένος, κι ας πάει τώρα στους φίλους του, που του επέβαλαν να «προδώσει», άλλο που δεν ήθελε, για το πώς θα σωθεί. Κατά πάσα πιθανότητα μόνο κάπου πολύ μακριά από Ελληνική γη, αν και δυστυχώς γι’ αυτόν όπου και να πάει οι αληθινοί Έλληνες θα ‘ναι πολύ περισσότεροι.
Οι απίθανοι πολιτικοί ταχυδακτυλουργικοί συμβολισμοί με τους Ψαράδες στις Πρέσπες, τις γραβάτες με την φαμίλια και τους χειρότερους ακολούθων, οι πολιτικά ΠΡΟΣΤΥΧΟΙ εναγκαλισμοί με τον Καμμένο, δεν θα ‘ναι αρκετό για να του εξασφαλίσουν ούτε την προσωπική πολιτική επιβίωση.
Όπως και οι προστατευόμενοι του τρομοκράτες, ο Αλ. Τσίπρας διέβη τον Ρουβίκωνα, την στιγμή που στάθηκε δίπλα στον Ζάεφ κι έφαγε την προσβολή κατακέφαλα. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά και το πανηγύρισε από πάνω. Αν ο Τσίπρας, δεν ήταν τόσο Τσίπρας, θα το είχε προλάβει να μυριστεί ότι κάτι δεν πάει καθόλου καλά. Ότι κάποιον πολύ μεγάλο λάκκο έχει η φάβα. Δυστυχώς όταν είσαι βαθιά αμόρφωτος πολιτικά, και κοινωνικά, είναι εύκολο να κάτσεις πάνω στο καλάμι, και να νομίζεις ότι θα σε πηγαίνει για πάντα, κι ότι εφ' εξής η κάθε σου επιλογή θα περνάει και πιο εύκολα. Να ‘ναι καλά κι όσοι του έδωσαν την ψευδαίσθηση ότι μπορεί να κάνει τους Έλληνες να κόψουν το γένος τους… εγκαινιάζοντας και την τελευταία πράξη του πολιτικού αυτοχειριασμού όπου θα πάει λέει κόντρα και με την Εκκλησία της Ελλάδος, για την Μακεδονία και τα σχετικά, προκειμένου και πάλι να εγκλωβίσει… την αντιπολίτευση: Τι να σου πω… Κόντρα και με την Εκκλησία, για την Μακεδονία, κόντρα και με την Δικαιοσύνη, αναρωτιέται κανείς αν όσοι τον συμβουλεύουν θέλουν όντως το καλό του. Ή απλά καταλαβαίνουν τι τους γίνεται.
Θα ‘ναι πολύ ενδιαφέρουσα η βραχυπρόθεσμη καταγραφή του πώς ο Αλέξης Τσίπρας, έφτασε πολύ πιο γρήγορα απ’ ότι θα τολμούσε να υποψιαστεί, σ’ ένα απότομο και οριστικό πολτικό τέλος. Πιο απότομο και πιο οριστικό, απ’ ότι μπορεί να διανοηθεί και σήμερα, μια που στην πλειοψηφία του λαού διαμορφώθηκε ήδη η δυναμική πως αν δεν τον σταματήσουμε, ΔΕΝ θα σταματήσει να ενδίδει. Εξ ου και το ζήτημα της απομάκρυνσης των ΤΣΙΠΡΑΝΕΛ είναι αυτή την στιγμή, η υπ' αριθμόν ένα ελληνική προτεραιότητα, που κάνει όλα τα άλλα να μοιάζουν έρημα και απρόσωπα. Αλλωστε πρώτος το ‘χε πει. Ή τους τελειώνουμε, ή μας τελειώνουν. Ε, τώρα βλέπει το έργο ανάποδα. Καλή διασκέδαση.
 Το άρθρο - απάντηση του Θανάση Καρτερού στην Αυγή:
Εσύ, βρε μαύρε Θέμο
Εσύ, βρε μαύρε Θέμο, που ξαφνικά μας προέκυψες θεματοφύλακας της πατρίδας, και αποκαλείς τον Τσίπρα ελληνόφωνο, τι ακριβώς έχεις προσφέρει στην Ελλάδα, κατά την μακρά και προσοδοφόρα επαγγελματική διαδρομή σου; Τις μαύρες σακούλες των σκουπιδιών, φίσκα με εκατομμύρια μαύρα ευρώ, με τις οποίες σε έκαναν τσακωτό; Τις θολές offshore, κάτω από την οικονομική σου επιφάνεια, που χρειάζεται ένας λόχος ορκωτοί λογιστές, για να ξεδιαλύνουν το στρίβειν διά των παραδείσων, όπου μυρίζει φόρο; Ή τα ων ουκ έστι αριθμός μαύρα χρεωστούμενα στο ελληνικό κράτος, που δηλώνεις αδυναμία να πληρώσεις; Λόγω μαύρης φτώχειας;
Εσύ, βρε μαύρε Θέμο, τι ακριβώς πρόσφερες στη Δημοκρατία, και μας κάνεις μαθήματα δημοκρατικής αγωγής; Τις κουμπαριές με τη Μαύρη Αυγή, τα στημένα μαύρα διαφημιστικά για τις γιαγιάδες και τις μαμάδες των νεοναζί, τα μαύρα κοράκια που βαφτίζεις λευκά περιστέρια, τις αγιογραφίες του κατάμαυρου Μιχαλολιάκου και του «κοινωνικού» του έργου; Την υπονόμευση θεσμών και προσώπων με δημοσιεύματα λυματικού τύπου και ελλειμματικής δεοντολογίας, κάθε μέρα, από τον ηλεκτρονικό σου ΧΥΤΑ, και κάθε Κυριακή από το μαύρο Θέμα απόθεσης τοξικών αποβλήτων; Ή τις υπόγειες χρηματοδοτήσεις, του τύπου δυο-δυο, στη μπανιέρα δυο-δυο;
Εσύ, βρε μαύρε Θέμο, τι ακριβώς πρόσφερες στην ενημέρωση, στη  δημοσιογραφία, στην πολυφωνία, που συνεχώς, με τόσες κλάψες και καταγγελίες της Αριστεράς επικαλείσαι; Την υβριδική σου είσοδο στον φασισμό και στον ρατσισμό, με τη μαύρη τρύπα σου; Την ιλουστρασιόν σαπουνόπερα της τηλεοπτικής σου εκπομπής; Ή το απαύγασμα της ιδεολογικής, ηθικής, και δημοσιογραφικής σου προσωπικότητας, την εφημερίδα που εκδίδεις ακόμα, με την οποία εκτινάχτηκες στο χώρο των εκδοτών και της διαπλοκής, της μαύρης πολιτικής και του μαύρου χρήματος, κατακτώντας ταυτόχρονα μια ποιότητα που μόνο ο Χίος μπορεί να συναγωνιστεί;
Εσύ, βρε μαύρε Θέμο, με τόση επιτυχία αβάσταχτη, πώς ξέπεσες στα κέρματα; Εσύ που άλλαξες νυχτιάτικα το ευώδες πόνημά σου, μπας και σε χώσει κάνα δυο ώρες μέσα ο εισαγγελέας, πώς αποτόλμησες κρεμάλες; Θα μου πεις, τι κάνει νιάου-νιάου: Τα κέρματα για μας, για σένα οι μαύρες σακούλες. Οι κρεμάλες για μας, για σένα τα προσοδοφόρα εύγε του Βαγγέλη Μητσοτάκη. Δεκτόν. Αλλά, επειδή μας απειλείς με νέα γουναράδικα: Μην κρεμάς, βρε μαύρε Θέμο, τα νταούλια, εκεί που οι καπεταναίοι κρεμούσαν τ’ άρματα…
Και το άρθρο - απάντηση του Θέμου Αναστασιάδη στο άρθρο του Θ. Καρτερού:
Ο Κύκλος των Χαμένων Προδοτών: Απ’ τη Μακεδονία, τώρα στην Αλβανία
Μόνο για κέρματα, «κρεμάλες» και προδότες θα ακούει σε όλη την υπόλοιπη ζωή του ο Αλέξης Τσίπρας, όπως συμβαίνει ήδη όπου κυκλοφορεί και... προκαλεί πότε με τα ανιστόρητα... κουλά πολιτικά του, πότε με τα δολοφονικά άσχετα «σινεφίλ» του.
Αμα θεωρείς «κλασικό δείγμα Αγγλου αστυνομικού» τον Μπρους Γουίλις, αναγκάζεις ολόκληρη σειρά από Τζέιμς Μποντ όλων των εποχών να ξεθάψουν τις Aston Martin τους, με την ΜΙ6 να τον «γράφει» κανονικά. Με κάτι τέτοια δείχνεις πιο αμόρφωτος και από τη στιγμή που αποκαλύφθηκε ότι δεν γνώριζες τη συμφωνία για το Ιλιντεν... άσε πια αυτή των Πρεσπών. Η πολύ επιεικής διαπίστωση ότι, από τότε που εμφανίστηκε στην τοπική υπαίθρια οπερέτα με τον Ζάεφ αγκαλιά, το 80% των Ελλήνων τον θεωρεί πια «έναν προδότη και μισό» προκάλεσε ένα νέο ρεκόρ Γκίνες κυβερνητικής λασπολογίας εις βάρος μας και μόνο. Μέσα σε λίγες ώρες το Μαξίμου είχε βγάλει μια ανακοίνωση με τους συνήθεις χαρακτηρισμούς για «πληρωμένα τομάρια της αντίδρασης και εργολάβους δημοσιογραφικών λυμάτων», με τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Σβίγκου σε μεγάλες φόρμες να με χαρακτηρίζουν... νεοναζί (!) -φάε τη σκόνη μου, απλέ ακροδεξιέ Αντωνάκη- και έναν συνταξιούχο κολαούζο αρουραίων πολιτικών γραφείων να αναρωτιέται... «κι εσύ τι έχεις κάνει στη ζωή σου;»! Ο οποίος έδινε βέβαια και την απάντηση που την κρατάω σαν ρεζουμέ αυτοβιογραφικό, αχρείαστο να ’ναι, παρότι κακογραμμένη. (Την έχασες τη φόρμα σου πια, συμπαθή σφουγγοκωλάριε!) Κι εκεί που λέω «αμάν, γιατί τόση τιμή!» -ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΕΙ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ «ΠΡΟΔΟΤΗ»- και βοά η Οικουμένη, όπου υπάρχει Ελληνας, εκεί που αναρωτιόμουν τι μύγα τσε-τσε τούς τσίμπησε και θεώρησαν ότι μόνο «εμείς» λέμε ότι ο Τσίπρας λειτουργεί προδοτικά στο θέμα του Σκοπιανού, προκύπτουν νέα γεγονότα, τα οποία ερμηνεύουν άνετα τον τόσο εκνευρισμό τους. Δεν ξέρουν και διαγκωνίζονται για το ποιος πρωτοπρόδωσε ποιον!
α) Ο Ελληνας πρωθυπουργός δεν ΠΗΓΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΟΝΟ προδοσία. Πήγε για δυο και τρεις μαζί, ασχέτως με το αν του το χάλασαν, γιατί στην πονηρή διεθνή πολιτική σκηνή υπάρχουν και πιο παλιές «εκδιδόμενες», μερσί! Εκεί δηλαδή που τάχα υπέγραφε τη Συμφωνία των Πρεσπών, αναγνωρίζοντας στους Σκοπιανούς μέχρι και δικαιώματα πολιτιστικά στον ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΡΡΑ, στον συγχωρεμένο τον Μητροπάνο και σ’ όποιον έχει τραγουδήσει για τη Μακεδονία και τη Θεσσαλονίκη, ΠΡΟΕΚΥΨΕ ότι... τζάμπα πρόδωσε! Μία μέρα μετά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ΔΕΝ έδωσε ημερομηνία ένταξης για τα ΣΚΟΠΙΑ και το πήγε έναν χρόνο αργότερα! Πολύ ωραίο το χαρτάκι σας ότι τα «βρήκατε» ίσως σε μια ονομασία, τους είπαν, αλλά πέραν τούτου το ΠΓΔΓΜ και τα σχετικά δεν πληρούν καμία άλλη προϋπόθεση ένταξης. Και ποιος το ’πε αυτό; Ο αδελφός μας, ο Πιερ Μοσκοβισί, και όχι η Γερμανία ή κάνας άλλος σκληρός. Αρα τι να υποθέσουμε; Δεν είχε πληροφορηθεί ο Τσίπρας τι θα κάνει η Γαλλία; Μα εδώ είχε... η Προεδρία.
Κι αν είχε, προς τι τόση βιασύνη; Γιατί κουβάλησαν πρωινιάτικα για το αλητο-τσαντίρι τα σκοπιανά βλαχαδερά να υπογράψουν μια δήθεν συμφωνία, που ήρθαν από απέναντι με τα καλά τους και με κάτι φουσκωτά, που δεν ξέρω κι εγώ πού ακριβώς τα βρήκαν. (Από τίποτα Αλβανούς της μειο­νότητάς τους να υποθέσω.) Μπας και ο Τσίπρας, που δεν θεωρείται δα και ο καλύτερος «λογοτιμήτης», γνώριζε από ΠΡΙΝ ότι πουλάει συγχρόνως την Ονομασία «Μακεδονία» -ικανοποιώντας το εσωτερικό του κοινό-, όπως και ότι κορόιδευε και τον Ζάεφ γιατί στην πραγματικότητα δεν του κάνει και καμία διαφορά ως προς την Ε.Ε., ενώ εξυπηρετεί τελικά μόνο το ΝΑΤΟ και αυτό σε δευτερεύοντα θέματα; Αν ήταν έτσι πια, πάσο που κατηγόρησα απερίσκεπτα τον Αλέξη για μία μόνο προδοσία. Είναι διπλή και τριπλή αφού δεν υπήρχε ούτε ένα εθνικό κίνητρο παρά μόνο μικροκομματικοί υπολογισμοί από κατάλοιπα του παρελθόντος. Ανέκαθεν ήθελαν στην Αριστερά όλων σχεδόν των εποχών να δώσουν τη Μακεδονία ως ονομασία και όχι μόνο και ιδού που πάνε να το καταφέρουν με ξένα κόλλυβα!
β) Θα ρωτήσει κάποιος τελικά τι είδους προδοσία είναι αυτή όταν ο Τσίπρας γνωρίζει ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει; Δεν είναι έτσι ακριβώς, γιατί το σημαιάκι της σκοπιανοσυριζαϊκής φιλίας θα μπορεί να το κουνήσει όσα χρόνια κι αν κρατήσει η εκκρεμότητα. Θα μου πεις, δημιούργησε ήδη κάποια νομικά τετελεσμένα, έστω και παπατζίδικα, και πήγε τις διπλωματικές μας θέσεις πίσω και όχι εμπρός. Χρησιμοποιήθηκε ή όχι από τώρα, θα το δούμε μπροστά μας στο παλιόχαρτο που υπέγραψαν στις ψαροταβέρνες. Πλην όμως, μπας και το πυροτέχνημα των Σκοπίων με τον βλαχομπαρόκ τρόπο που έγινε χρησιμοποιείται σαν αποπροσανατολισμός για άλλα πολύ πιο βαριά εθνικά επιζήμια θέματα που μεθοδεύονται;
γ) Αν στο θέμα της Ονομασίας εμείς δεν διακινδυνεύουμε καμία μειονότητα (παρότι θα ’πρεπε να ’χουμε θέσει προ πολλού ζήτημα για την παλιά κραταιά ελληνική στο Μοναστήρι), στην περίπτωση της ΑΛΒΑΝΙΑΣ, όπου πάλι χώνει τα χοντρά δαχτυλάκια του ο Κοτζιάς, τα θέματα είναι πολύ πιο σοβαρά. Προσωπικά δεν διανοούμαι καν ότι θα βρεθεί Ελληνας πολιτικός να ΡΕΦΑΡΕΙ το ζήτημα της καταπιεζόμενης ελληνικής Μειονότητας της Βορείου Ηπείρου, που ακόμη υπάρχει και ανθίσταται ηρωικά, με κάτι... συμμορίες Τσάμηδων συνεργατών των ΝΑΖΙ, που φύγαν από δω, αφού με τη βοήθεια Γερμανών, Ιταλών και Αλβανών κατασπάραζαν Ελληνες στην Ηπειρο. Αν είναι δυνατόν να εξισωθούν οι εγκληματίες πολέμου ΤΣΑΜΗΔΕΣ-ΝΑΖΙ, που θα ’πρεπε να απολογούνται στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, με τους φιλήσυχους νοικοκυραίους Ελληνες Βορειοηπειρώτες, οι οποίοι έχουν τραβήξει τα πάνδεινα στα νύχια και της κομμουνιστικής Αλβανίας του Χότζα και τώρα με τον ΡΑΜΑ! Ο τελευταίος σε σχέση με τον «ποντικούλη» τον ΖΑΕΦ είναι δέκα φορές πιο σκληρός, πιο επικίνδυνος και πιο εχθρός απ’ όλους τους Αλβανούς! Ε, άμα με το θύμα τον αβάδιστο Σκοπιανό πήγαμε και στήσαμε σκηνικό και βγήκαμε 1-Χ, να σ’ το αφήσω εγώ, σκέψου τι έχει να συμβεί αν ανοίξουμε τώρα... πεδία διεθνών διπλωματικών μαχών με τον χασάπη ΑΛΒΑΝΟ.
Το κακό για μας και, δόξα τω Θεώ, γι’ αυτούς είναι ότι κάθε συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ έχει και τον προστατευόμενό της. Αλλη Σκοπιανούς, άλλη Αλβανούς, άλλη αδικημένους μουσουλμάνους, άλλοι τρομοκράτες και οποιονδήποτε μπορεί να μας επιβουλευθεί γενικώς. Αυτό πια δεν είναι κόμμα, είναι ο Κύκλος των Χαμένων Προδοτών. Oχι μία, ούτε δύο, ούτε τρεις είναι οι προδοσίες που έχουν στα σκαριά πριν τους σταματήσουμε.