ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018

Σε άδεια αίθουσα...

Το επίσημο τέλος του συνδικαλισμού της ΕΣΗΕΑ επικυρώθηκε στην πρόσφατη γενική συνέλευση. Μόλις 150 με 160 μέλη μετείχαν σε αυτήν από ένα σώμα που αρριθμεί 5.000 και πλέον μέλη. Για πρώτη φορά στην ιστορία της Ένωσης ένα ΔΣ χωρίς να προβληματιστεί- αντιθέτως όπως τελικά φαίνεται το επιδιώκει- μίλησε και παρουσίασε πεπραγμένα σε μια άδεια αίθουσα. Και λέμε το επιδιώκει γιατί η συνέλευση με όλες τις τυπικές..
διαδικασίες της-ομιλίες, παρουσιάσεις, καβγάδες, κατηγορίες, κ.λ.π, έγινε κανονικά! Κι αποφάσισε μάλιστα να γίνουν εκλογές την άλλη εβδομάδα για εκλογή νέας Εφορευτικής Επιτροπής.
Ο εκπρόσωπος της Πρωτοβουλίας για την Ανατροπή Γιάννης Αγγέλης κατήγγειλλε τη διαδικασία και δεν δέχθηκε να μιλήσει, αλλά και πάλι μάλλον δεν ίδρωσε το αυτί της συνδικαλιστικής ηγεσίας. Γιατί τα σχέδια που κυοφορούνται για τη μετεξέλιξη της ΕΣΗΕΑ σε ένα επαγγελματικό φορέα χωρίς καμία συνδικαλιστική δράση, δεν χρειάζονται μαζική παρουσία. Κυρίως δεν χρειάζονται ενεργούς συνδικαλιστικά εργαζόμενους. Στη νέα ΕΣΗΕΑ που οραματίζονται και θέλουν θα αρκεί ένα ΔΣ που θα ψηφίζεται κάθε δυο ή τρία χρόνια από “πελάτες”, ανέργους, ανακυκλώσιμους προλετάριους των ΜΜΕ, το οποίο θα κάνει το δικό του παιχνίδι. Και με το μοίρασμα σε θέσεις εργασίας… Για απαιτήσεις και αγώνες ούτε λόγος εδώ και τέσσερα χρόνια.
Ντροπή, θλίψη για την ΕΣΗΕΑ που γνωρίσαμε, ζήσαμε και έδρασε τα προηγούμενα χρόνια.
- από το mediatvnews