ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 2 Ιουλίου 2018

Δημοσιογραφία: οι ήρωες απόθαναν και τα παιδιά πεινάνε

Όταν οι δημοσιογράφοι αμείβονται ικανοποιητικά, δεν εξαρτώνται. Είναι πιο ελεύθεροι και κατ’ επέκταση και πιο αντικειμενικοί. Κι αυτό ενισχύει την ποιότητα της δημοκρατίας. Όταν συμβαίνει το αντίθετο, γίνεται αυτο που συμβαίνει στην Ελλάδα: οι περισσότεροι και ικανότατοι και έντιμοι συνάδελφοί μου είναι άνεργοι, ή υποαπασχολούνται, οι μεγάλες φίρμες που τα έχουν..
κονομήσει δεν έχουν ανάγκη και έξω στην αγορά αλωνίζουν κυριολεκτικά οι εξαρτώμενοι, που ντρέπονται για όσα γράφουν. Κι επειδή οι ήρωες απόθαναν και τα παιδιά πεινάνε, σκύβουν το κεφάλι και υπομένουν.
Κάθε εξουσία θα πρέπει να γνωρίζει ότι για να κοινοποιήσει το μήνυμά της μέσω των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (ο τίτλος απολύτως σαφής) θα πρέπει να δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες αν επιθυμεί υγιή ενημέρωση. Η οποία είναι δημοκρατικό αγαθό. Διαφορετικά φέρει ευθύνη για μια τρελή τρελή κοινωνία που έχει δημιουργήσει. Και που βάλλεται πανταχόθεν από κάθε τυχάρπαστο ιδιοκτήτη ΜΜΕ.
Μην ξεχνάτε ποτέ ότι οι δημοσιογράφοι δεν είναι ιδιοκτήτες ΜΜΕ, είναι εργαζόμενοι επαγγελματίες. Σε μία δουλειά, που δίνει πολύ άγχος, δεν έχει ωράρια και είναι κακοπληρωμένη. Και η πλειοψηφία ζεί έτσι.
Την επόμενη φορά, που θα τσουβαλιάσετε τους πάντες σκεφθείτε τι είδους δημοκρατία θέλετε.
- από το fb της δημοσιογράφου Δώρας Μακρή