ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018

«Ντροπή, ντροπή, ντροπή, κύριε Μητσοτάκη»

Στο σημερινό αποκαλυπτικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών» εστίασε ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής και άσκησε έντονη κριτική στη στάση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.
«Είμαι βέβαιος ότι είστε νοήμων άνθρωπος και κατανοείτε τις θετικές προοπτικές που υπάρχουν πλέον για τη χώρα. Απλά, εκτός από νοήμων, θα έπρεπε να είστε και θαρραλέος» και «εσείς ουδέποτε υπήρξατε..
θαρραλέος και σήμερα το επιβεβαιώνετε ξανά. Διότι δεν έχετε το πολιτικό σθένος να αναγνωρίσετε ότι τα πράγματα όντως πάνε καλύτερα», είπε ο Αλ. Τσίπρας απεθυνόμενος στον Κυρ. Μητσοτάκη και συνέχισε λέγοντας:
«Και ξέρετε, όποιος δεν διαθέτει πολιτικό σθένος συνήθως αντικαθιστά την απώλεια με πολιτικό θράσος. Το αποδείξατε με την πρόσφατη επίθεσή σας στον επίτροπο Μοσκοβισί. Θυμώσατε διότι αναφέρθηκε στα πραγματικά δεδομένα. Θυμώσατε γιατί είπε ότι τα περί τετάρτου μνημονίου είναι λόγια του αέρα, χονδροειδές ψέμα και μαύρη προπαγάνδα. Θυμώσατε γιατί τα όσα είπε κατεδάφισαν το πολιτικό σας αφήγημα που στήσατε εδώ και μια τριετία».
«Αφού ψεύτης ο Τσίπρας, ψεύτης και ο Μοσχοβισί, και αφού είναι ψεύτης ο Μοσκοβισί, είναι ψεύτες και όλοι όσοι αμέσως μετά το Eurogroup είπαν ακόμα πιο καθαρά όσα είπε προχθές εδώ ο επίτροπος. Και αφού ψεύτης ο Μοσκοβισί, ψεύτης και ο Γιούνκερ, που σε αυτή εδώ την αίθουσα μίλησε για καθαρή έξοδο από τα μνημόνια. Μόνο που σε αυτόν από ευγένεια και τακτ δεν επιτεθήκατε», είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε:
«Ψεύτρα και η πραγματικότητα όταν δεν σας αρέσει. Ψεύτες και οι Ευρωπαίοι ηγέτες που στη σύνοδο κορυφής μάς έδιναν συγχαρητήρια, ψεύτες τα στελέχη του ESM, ψεύτες οι επικεφαλής των οίκων αξιολόγησης, ψεύτρες οι αγορές, ψεύτες όλοι».
Αναφερόμενος στο πρωτοσέλιδο της ΕφΣυν ο Αλ. Τσίπρας αναρωτήτηκε: «Δεν ντράπηκε να πάει​ μέχρι το Βερολίνο ο κ. Μητσοτάκης προκειμένου να ζητήσει διαβεβαιώσεις ότι η Γερμανία θα πιέσει ώστε να εφαρμοστεί το μέτρο της περικοπής των συντάξεων; ​Δεν καταλαβαίνει ότι αυτό το ανήθικο πολιτικό σαμποτάζ δεν πλήττει την κυβέρνηση αλλά την ίδια τη χώρα;»
«Αποδείξατε αυτές τις ημέρες ποιες είναι οι πραγματικές σας προθέσεις. Ντροπή, ντροπή, ντροπή, κύριε Μητσοτάκη. Ντροπή σας απέναντι στους συνταξιούχους, στους Έλληνες πολίτες, στο κόμμα σας, απέναντι στη χώρα. Υπερασπίζεστε τα στενά κομματικά σας συμφέροντα», συνέχισε ο πρωθυπουργος σε υψηλούς τόνους.
- από εκτενές ρεπορτάζ στο efsyn.gr