ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 2 Ιουλίου 2018

Ποιοι βλέπουν «εμφύλιο» στο ειδησεογραφικό της ΕΡΤ

Τσούτσιας, Παπούλιας, Μερτζάνης
Εμφύλια διαμάχη βλέπει στην ΕΡΤ η εφημερίδα Παραπολιτικά με αφορμή και την ανακοίνωση της ΝΔ για τον τρόπο µε τον οποίο η κρατική τηλεόραση κάλυψε τις πολιτικές εξελίξεις των τελευταίων ηµερών, µιλώντας για µετατροπή της σε ΣΥΡΙΖΑ channel (δείτε ΕΔΩ).
Σύμφωνα με όσα γράφει το ένθετο Secret της εφημερίδας Παραπολιτικά οι αιτιάσεις της ΝΔ στάθηκαν αφορµή για..
«να βγουν και πάλι στην επιφάνεια οι εσωτερικές διελκυστίνδες µεταξύ των διαφόρων φατριών του ΣΥΡΙΖΑ στο Ραδιοµέγαρο». Συγκεκριμένα γράφει το Secret:
Από τη µια η οµάδα πέριξ του γενικού διευθυντή Ενηµέρωσης, Παναγιώτη Τσούτσια, υποδεικνύει στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις της ως υπαίτιο για το γενικότερο κλίµα που έχει διαµορφωθεί και την κριτική που ασκείται όσον αφορά την εν γένει στάση της κρατικής τηλεόρασης (από εχθρούς και φίλους της κυβέρνησης) τον τελευταίο καιρό, τον υπεύθυνο του πολιτικού ρεπορτάζ, Φώτη Παπούλια.
Στον ίδιο αποδίδεται από τους ίδιους κύκλους και το µεγαλύτερο βάρος για τα χαµηλά νούµερα τηλεθέασης των ειδήσεων των 8:00. Από την άλλη, ο τελευταίος παραπέµπει σε… άνωθεν εντολές, µη εξαιρώντας από το κάδρο και τον ίδιο τον Π. Τσούτσια. Πυρά δέχεται εσχάτως και ο Νίκος Μερτζάνης, για τον οποίο λέγεται ότι επιχειρεί να αντικαταστήσει στο µέτωπο της εξυπηρέτησης της κυβερνητικής γραµµής την Κατερίνα Ακριβοπούλου, η εκποµπή της οποίας διεκόπη πρόωρα λόγω Μουντιάλ. Η διαρροή αυτή προέρχεται από στελέχη που επιδεικνύουν αντίστοιχο ενδιαφέρον. Την ίδια ώρα, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει, σύµφωνα µε τους γνωρίζοντες τα τεκταινόµενα στο Ραδιοµέγαρο, η στάση που κρατούν έναντι των εν λόγω βυζαντινισµών οι δύο παρουσιάστριες των κεντρικών δελτίων, ∆ώρα Αναγνωστοπούλου και Ανδριάνα Παρασκευοπούλου, το Σαββατοκύριακο. Βλέπετε, αµφότερες κρατούν αποστάσεις ασφαλείας από τις ενδοσυριζαϊκές ίντριγκες, προσβλέποντας στην προστασία του προφίλ τους εν όψει της επόµενης ηµέρας. Αλλωστε καµία από τις δύο δεν είχε πολιτικούς δεσµούς µε το κυβερνών κόµµα στο παρελθόν.