ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 1 Ιουλίου 2018

Γιατροσόφια με ιλουστρασιόν περιοδικά στις εφημερίδες

Gala με το Θέμα - Η Καθημερινή ψάχνεται με το VOGUE

Την ώρα που το ΒΗΜΑ της Αλτερ Εγκο καταργεί το περιοδικό ΒΗΜAgazino, οι κυριακάτικες (κυριως) εφημερίδες  εντάσσουν κάθε εβδομάδα στις εκδόσεις τους και από ένα «βαρύ» ιλουστρασιόν περιοδικό σε μια προσπάθεια να συγκρατήσουν την πτώση στις πωλήσεις τους και να..
σταθεροποιήσουν τις κυκλοφορίες τους. Επ΄αυτού και σχετικά με τις τρεις πρώτες σε κυκλοφορία κυριακάτικες εφημερίδες:
Αυτή την Κυριακή το Πρώτο Θέμα κυκλοφόρησε με το lifestyle περιοδικό Gala, έναν εμβληματικό τίτλο, που ήδη κυκλοφορεί σε πέντε χώρες του κόσμου. To Gala θα κυκλοφορεί κάθε εβδομάδα ενώ τις υπόλοιπες εκδόσεις του μήνα οι εκδόσεις του Θέματος εμπλουτιζονται και με το περιοδικό αυτοκινήτου CAR, το γυναικείο Μarie Claire και το περιοδικό μαγειρικης Olive.
To ίδιο κάνει και η Καθημερινή με τον Γαστρονόμο (που ανεβάζει κάθετα την κυκλοφορία της), την  «Γυναίκα», το «Κ» κ.α. ενώ όπως ακούγεται η εφημερίδα των Αλαφούζων θα κυκλοφορήσει και πάλι στην ελληνική αγορά τη «βίβλο της μόδας», το περιοδικό VOGUE με στόχο να προσελκύσει το γυναικείο κοινό.
Οπως προείπαμε στο ΒΗΜΑ, πλην του Γευσιγνώστη, δεν φαίνεται προς το παρόν να υπάρχει διάθεση να εμπλουτίσουν το φύλλο με σοβαρες περιοδικές εκδόσεις  (αυτό δείχνει και το κλείσιμο του ΒΗΜAgazino) αν και προστίθενται νέα ένθετα στην εφημερίδα.
Και οι άλλες κυριακάτικες το παλεύουν με τη "Real News" να βάζει  Beaute και Τaste and style, ενώ
το ΕΘΝΟΣ κυκλοφορεί με το life style περιοδικο People, το Νational Geographic.
Ο "Ελ. Τύπος" κυκλοφορεί με Σπιτικά Γιατροσόφια και... Στρατηγική, η «δημοκρατία» με τα συνήθη ιστορικά βιβλία του στιλ «Ιστορική αλήθεια και προπαγάνδα», ενώ η Νέα Σελίδα με βιβλία των εκδόσεων Λιβάνη.

 ΥΓ Κάποιοι θεωρουν κοστοβόρα την νέα τάση με τα περιοδικά επιμένοντας πως μπορεί μεν να ανακόψει προσωρινά -και για μικρό διάστημα- την κυκλοφοριακή κατρακύλα αλλά σύντομα θα επιφέρει περαιτέρω ζημιά στα ήδη προβληματικά ταμεία των εφημερίδων.