ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018

Εργοδοτικές αυθαιρεσίες...

«Δεν θα δεχθούμε καμία προσπάθεια απαξίωσης των δημοσιογράφων στη δημόσια ραδιοτηλεόραση από όπου και εάν προέρχεται»

Το δημοσιογραφικό λειτούργημα, όπως προστατεύεται από το Σύνταγμα και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, δεν μπορεί να υπαχθεί και να «υποταχθεί» σε κανενός είδους εργοδοτική αυθαιρεσία,..
πολλώ δε μάλλον, όταν αυτή ασκείται στη δημόσια ραδιοτηλεόραση.
Το επάγγελμα του δημοσιογράφου οφείλει να ασκείται με την αυτονομία και το ειδικό δεοντολογικό βάρος που το χαρακτηρίζει, ενώ το δημοσιογραφικό έργο  δεν είναι, σε καμία περίπτωση, «ταμπέλα» που ανάλογα με την «κρίση προϊσταμένων», μπορεί να φορεθεί αυθαίρετα και παράτυπα σε άλλες επαγγελματικές ταυτότητες που καμία σχέση δεν έχουν με τη δημοσιογραφική.
Επισημαίνουμε, μετά από καταγγελίες συναδέλφων στην περιφερειακή ΕΡΑ Ιωαννίνων για ενέργειες που ως αποτέλεσμα έχουν την απαξίωση ουσιαστικά του δημοσιογραφικού επαγγέλματος, ότι η ευθύνη της τοπικής διοίκησης της ΕΡΤ είναι βαρύτατη όταν δεν υπάρχει ο απαιτούμενος σεβασμός στη δεοντολογία και στους κατανεμημένους όρους και ρόλους της διοικητικής ενημερωτικής ιεραρχίας.
Τα Δ.Σ. των Ενώσεων διαμηνύουν προς κάθε κατεύθυνση ότι θα συνεχίζουν να προασπίζονται το δημοσιογραφικό λειτούργημα από πρακτικές που το υποβιβάζουν και αλλοιώνουν τον χαρακτήρα του.
- από κοινή ανακοίνωση που υπογράφουν: 
ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ-ΗΠΕΙΡΟΥ-ΝΗΣΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ-ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΕΥΒΟΙΑ