ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 6 Ιουλίου 2018

«Μεροκάματο» για 15.000 μεταχειρισμένα ΙΧ στα νησιά

Πόσο ενοικιάζονται

Εισιτήριο μετ’ επιστροφής έχουν λάβει πάνω από 15.000 μεταχειρισμένα αυτοκίνητα που βρίσκονταν ακινητοποιημένα στις εκθέσεις αυτοκινήτων όλης της χώρας και δεν είχαν πουληθεί, ώστε οι έμποροι να μειώσουν τις ζημίες τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες τα συμβόλαια που κλείνονται μεταξύ..
εμπόρων και εταιρειών ενοικιάσεων ΙΧ σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς ξεκινούν από τους 3 και μπορεί να φτάσουν έως και τους 5μήνες.
Τα έσοδα για τους εμπόρους για ένα αυτοκίνητο πόλης ανέρχονται μεταξύ 2.500 – 3.000 ευρώ για το 5μηνο. σοδα κυμαίνονται σε 3.000 ευρώ τότε τα αντίστοιχα ημερήσια έσοδα ανέρχονται σε 20 ευρώ.
Ωστόσο σε πολύ δημοφιλή νησιά κυρίως των Κυκλάδων (Μύκονος, Σαντορίνη, κ.ά) το κόστος επενοικίασης για ένα Jeep Wrangler ή ένα Range Rover ανέρχεται σε τουλάχιστον 8.500 ευρώ το πεντάμηνο ή 53,3 ευρώ το μήνα.
Βέβαια τα super cars όπως Porsche ή Aston Martin, κ.ά. επενοικιάζονται στις εταιρείες ενοικίασης με το μήνα για τουλάχιστον 3.000 ευρώ το μήνα γεγονός που μεταφράζεται σε τουλάχιστον 100 ευρώ την ημέρα έσοδα για τον έμπορο που το παραχωρεί.
Πέρυσι να υπενθυμίσουμε πως πάνω από 10.000 μεταχειρισμένα αυτοκίνητα που βρίσκονταν «ακινητοποιημένα» σε χιλιάδες εμπορίες αυτοκινήτων υπενοικιάστηκαν από εταιρείες ενοικιάσεων ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες των μετακινήσεων εκατομμυρίων ξένων τουριστών που επισκέφθηκαν τα ελληνικά νησιά.
- από εκτενές ρεπορτάζ του Γιώργου Κ. Ανδρή στο movenews (ολόκληρο ΕΔΩ)