ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2018

Να γιατί ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι πιο Έλληνας από σένα

Όταν ο μεγάλος μπασκετμπωλίστας γίνεται εξώφυλλο στο NBA 2k19

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης

Και ξαφνικά, εκεί που καθόμαστε καλοκαιριάτικα με το φρέντο ανά χείρας και μελετάμε φιλοσοφία Πάνου Καμμένου, σκάει η είδηση ότι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα φιγουράρει στο εξώφυλλο του βίντεογκέιμ NBA 2k19 –του νούμερο ένα δηλαδή βίντεογκέιμ..
με μπασκετικό περιεχόμενο. Ο πρώτος μη Αμερικάνος καλαθοσφαιριστής θα είναι που θα έχει αυτή την τιμή και όπως συνηθίζεται, η φωτογραφία του θα συνοδεύεται από λέξεις που χαρακτηρίζουν τη ζωή του και την αθλητική πορεία του.
Βλέπε, ας πούμε, “Greek Freak” (για τον εαυτό του), βλέπε “Fear the Deer” (για την ομάδα του), βλέπε All Star, τα γνωστά. Βλέπε όμως και ελληνική σημαία (φάτσα κάρτα!), βλέπε μαίανδρους (δεν είναι κακό πράγμα ο μαίανδρος, κακό είναι να τον χρησιμοποιείς για να πουλήσεις έθνος και φυλή…), βλέπε και “Sepolia” ρε φίλε, το γύρο του κόσμου θα κάνουν τα Σεπόλια, μιλιούνια οι πιτσιρικάδες θα γκουγκλάρουν για να δουν τι είναι αυτό το πράγμα. Σεπόλια, γαμώ το σπιτάκι μου!
Επ’ ευκαιρία λοιπόν αυτής της μεγάλης, της εξωφρενικής προβολής για τον Γιάννη και την Ελλάδα, ξαναποστάρω κάτι που είχα γράψει στο Provocateur. Απολαύστε υπεύθυνα 10 + 1 λόγους γιατί ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι πιο Έλληνας από εσάς!
1) Γιατί μιλάει καλύτερα ελληνικά από τους περισσότερους Έλληνες και, σίγουρα, από όλους τους Ελληνοαμερικάνους και «Ελληνοαμερικάνους» που έχουν πατήσει κατά καιρούς τα παρκέ στη χώρα μας.
2) Γιατί δεν είπε ούτε μια φορά, ούτε μια φορά (ούτε μια φορά, το ξαναγράφω), «τι κάνει το κράτος;»
3) Γιατί πήγε στρατό (έστω αυτό το λίγο που πήγε) και δεν την έψαξε να πάρει Ι5.
4) Γιατί όταν τον καλεί η εθνική δεν έχει λείψει ούτε μια φορά. Ούτε εκείνο το καλοκαίρι που είχε μπροστά του το εννιαψήφιο συμβόλαιο και υπήρχε κίνδυνος να τραυματιστεί και να χάσει μια κατοστάρα μύρια.
5) Γιατί ο αδερφός του φόρεσε τη γαλανόλευκη χωρίς βύσμα.
6) Γιατί όταν πείναγε πήγε και πούλαγε CD, αντί να γραφτεί σε κομματική νεολαία.
7) Γιατί άμα τον ρωτήσεις τι είναι το Τζήμερο, θα σε ρωτήσει κι αυτός αν χωράει στο microwave.
8) Γιατί δεν έχει φωτογραφηθεί ούτε μια φορά αγκαλιά με παπάδες.
9) Γιατί δεν ξεχνάει την παλιά του γειτονιά και την παλιά του ομάδα και κάθε καλοκαίρι πάει στο γηπεδάκι το ανοιχτό και χαζολογάει (όσο γίνεται…) με τα παιδάκια.
10) Γιατί δεν έκανε ποτηρόπανο την ελληνική σημαία, όπως διάφοροι μπαγλαμάδες που παριστάνουν τους πατριώτες.
10 + 1) Γιατί τώρα που πήγε Αμερική δεν γύρισε να δηλώσει ότι η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της.

Υ.Γ. 1: Ναι, ναι το ξέρω ότι πέρυσι το καλοκαίρι ο Γιάννης δεν έπαιξε τελικά με την εθνική στο Ευρωμπάσκετ γιατί ήταν τραυματίας. Ως εκείνη τη στιγμή όμως δεν είχε λείψει από καμία πρόσκληση. Και θα επιστρέψει!

Υ.Γ. 2: Όταν είχα γράψει ότι ο αδερφός Αντετοκούνμπο δεν έπαιζε με βύσμα στην εθνική, πέσανε διάφοροι να με φάνε. Τώρα που ο Θανασάρας παρατάει τις παραλίες για να είναι ο πρώτος παίκτης της εθνικής στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου (ενώ κάποιοι άλλοι συνάδελφοί του διαπραγματεύονται τα συμβόλαιά τους…), αναρωτιέμαι τι έχουν να πούνε οι καλοθελητές.

- από το newpost.gr