ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 6 Ιουλίου 2018

Εσχάτη προδοσία-εσχάτη ανοησία

του Τάσου Παππά

Η αξιωματική αντιπολίτευση στην FYROM, δηλαδή το εθνικιστικό VMRO, κατέθεσε μήνυση κατά του πρωθυπουργού Ζάεφ, του υπουργού Εξωτερικών Ντιμίτροφ, του προέδρου του κοινοβουλίου Τζαφέρι και όλων των βουλευτών που στήριξαν με την ψήφο τους τη συμφωνία των Πρεσπών.
Σύμφωνα με το σκεπτικό τα..
ανωτέρω πρόσωπα πρέπει να διωχθούν για τέσσερα ποινικά αδικήματα: της εσχάτης προδοσίας, της διακύβευσης της ανεξαρτησίας, της σύμπραξης για την τέλεση εχθρικών πράξεων και της κατάχρησης εξουσίας. Ωραίο πακέτο. Να γλείφεις τα δάχτυλα σου.
Οι κακούργοι λοιπόν διέπραξαν τέσσερα σοβαρά εγκλήματα και πρέπει να παραδοθούν στους φυσικούς δικαστές τους για να λογοδοτήσουν. Αν όμως όλοι αυτοί είναι ύποπτοι (υπάρχει και το τεκμήριο αθωότητας για να μην ξεχνιόμαστε) για εσχάτη προδοσία, τότε οι δικοί μας εδώ που υπέγραψαν την ίδια συμφωνία και υποχρέωσαν τους απέναντι να πουλήσουν τα ιερά και τα όσια του κράτους τους, πρέπει να ανακηρυχθούν τουλάχιστον εθνικοί ήρωες, εφάμιλλοι του Κολοκοτρώνη, του Καραισκάκη, του Νικηταρά (αυτός βεβαίως ήταν τουρκοφάγος, αλλά δεν πειράζει).
Αυτό επιτάσσει η κοινή λογική. Επιβάλλεται να ξεκινήσουν αμέσως οι διαδικασίες για να δοθούν σε δρόμους τα ονόματα των ηρώων μας και να τοποθετηθούν σε πλατείες αγάλματα- ολόσωμα και όχι φτηνιάρικες και μίζερες προτομές. Εν ζωή γιατί το επίτευγμα τους ήταν μεγάλο.
Κατάφεραν χωρίς να ρίξουν μια ντουφεκιά, χωρίς ν' ανοίξει ελληνική μύτη, να κερδίσουν έναν πόλεμο. Λάθος λέει η εγχώρια αντιπολίτευση. Και οι δικοί μας διέπραξαν εγκλήματα. Τα ίδια ακριβώς εγκλήματα. Παραχώρησαν οι άθλιοι στους εχθρούς κυριαρχικά δικαιώματα μας. Συνεπώς, προδότες οι Ζάεφ, Ιβάνοφ, προδότες και οι Τσίπρας, Κοτζιάς.
Γίνεται αυτό; Μια χαρά γίνεται. Η συνωμοσία των μειοδοτών ήταν τόσο καλά οργανωμένη που πέτυχε το ακατόρθωτο: διπλή ταυτόχρονη προδοσία. Σε όλα τα συστήματα δικαίου υπάρχει το έγκλημα της εσχάτης προδοσίας.
Δυστυχώς πουθενά στον κόσμο δεν προβλέπονται ποινές για το έγκλημα της εσχάτης ανοησίας.
- από ΕφΣυν