ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή, 13 Δεκεμβρίου 2020

Παραιτήθηκε από τα ΝΕΑ η Έλενα Ακρίτα - «I'm too old for this shit»

«Στα Νέα ξεκίνησα πριν είκοσι χρόνια με διευθυντή τον Λέοντα Καραπαναγιώτη κι αποχωρώ με σύμβουλο έκδοσης τον Γιώργο Παπαχρήστο»

Επιστολή παραίτησης έστειλε χθες το πρωί η Ελενα Ακρίτα στον διευθυντή των ΝΕΩΝ Γιωργο Μαντέλα. Η δημοσιογράφος και συγγραφέας είδε έπειτα από 20 χρόνια να «κόβεται» το άρθρο της στην εφημερίδα «Τα Νέα».
Η ίδια η Ελενα Ακρίτα αναφέρεται στην παραίτηση την οποία υπέβαλε παραθέτοντας και το σχετικό κείμενο της επιστολής στον διευθυντή.. της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ.
Στην επιστολή παραίτησής της προς τον διευθυντή Γιώργο Μαντέλα, η Ελενα Ακρίτα καταλήγει:
 Και για να τελειώνουμε Γιώργο, I'm too old for thiς shit. Γι΄αυτό, σε ευχαριστώ για την εως τώρα συνεργασία και υποβάλλω την παραίτησή μου που ισχύει από σήμερα».
 Συγκεκριμένα σε ανάρτησή της στο fb αφήνει πολλές αιχμές για τον σύμβουλο έκδοσης της εφημερίδας Γ. Παπαχρήστο ενω διευκρινίζει ότι δεν παραιτείται για να πολιτευτεί.
Αναλυτικά στην ανάρτησή της η Ελενα Ακρίτα  αναφέρει:
«Χτες το πρωί έστειλα επιστολή παραίτησης στον κ. Γιώργο Μαντέλα διευθυντή των Νέων. Ακόμα δεν έχει γίνει δεκτή, δεν έχει καν απαντηθεί.
‘Γείτονες’ συνάδελφοι μού λεν πώς στην εφημεριδα δεν περίμεναν να δημοσιοποιήσω το λογοκριμένο κείμενο. Πίστευαν ότι θα το αφήσω να περάσει έτσι και θα συνεχίσω κανονικά κάθε Σάββατο, σαν να μην τρέχει τίποτα.
‘Γείτονες’ μού λένε επίσης ότι υπάρχουν εντάσεις και διχογνωμίες (για να το θέσω κομψά) πάνω στο θέμα μου.
Όμως, επειδή, ως δημοσιογράφος έχω μάθει να μην στηρίζομαι σε μαρτυρίες ‘γειτόνων’, δεν θα επεκταθώ. Έτσι κι αλλιώς, την απόφαση μου την έχω πάρει.
Στα Νέα ξεκίνησα πριν είκοσι χρόνια με διευθυντή τον Λέοντα Καραπαναγιώτη κι αποχωρώ με σύμβουλο έκδοσης τον Γιώργο Παπαχρήστο. Ας είναι. Εγώ φοράω τα κόκκινα γοβάκια μου και κλείνω με δύναμη την πόρτα πίσω μου. Την αγάπη μου στους συναδέλφους που παραμένουν.
Υ. Γ. Δεν παραιτούμαι για να πολιτευτώ όπως λένε άλλοι ‘γειτονες’. Αν ήθελα να ασχοληθώ με την πολιτική, δεν θα πέταγα 25.000 ευρώ το μήνα όταν πέρσι μου πρότειναν να γίνω ευρωβουλευτής κι αρνήθηκα.
Έλενα Ακρίτα, 13 Δεκεμβρίου 2020»

- ΔΙΑΒΑΣΤΕ το «κομμένο» άρθρο της Ελενας Ακρίτα ΕΔΩ