ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2020

Στο πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ ο διευθυντής των ΝΕΩΝ για τη λογοκρισία στην Ακρίτα


Ομόφωνα αποδέχτηκε το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ την έγκληση της δημοσιογράφου και συγγραφέως Ελενας Ακρίτα για πειθαρχικό έλεγχο του διευθυντή των «Νέων» Γιώργου Μαντέλα μετά από την λογοκρισία του κειμένου της και την παραίτησή της που ακολούθησε. Το ΠΠΣ της ΕΣΗΕΑ είχε πάντως κινηθεί από τις προηγούμενες μέρες, προκειμένου να εξετάσει την υπόθεση.. αυτεπαγγέλτως. Η Ελενα Ακρίτα έγραψε σχετικά στο fb:
"Δικαιωμένη από το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ που ομόφωνα αποδέχτηκε την έγκληση μου για πειθαρχικό έλεγχο του διευθυντή των Νέων Γιώργο Μαντέλα μετά από την λογοκρισια του κειμένου μου και την παραίτηση μου.
Η απόφαση εδώ:.
«Η έγκληση της Έλενας Ακρίτα αφορά τη λογοκρισία του άρθρου από τη διεύθυνση της εφημερίδας, το περασμένο Σάββατο
Ομόφωνα αποδεκτή έγινε από το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, που συνεδρίασε χθες, η έγκληση που κατέθεσε η Έλενα Ακρίτα για πειθαρχικό έλεγχο του διευθυντή της εφημερίδας Τα Νέα Γιώργου Μαντέλα.
Το Πειθαρχικό Συμβούλιο είχε πάντως κινητοποιηθεί από τις προηγούμενες μέρες, προκειμένου να εξετάσει την υπόθεση αυτεπαγγέλτως. Η έγκληση της Έλενας Ακρίτα αφορά τη λογοκρισία του άρθρου από τη διεύθυνση της εφημερίδας, το περασμένο Σάββατο, η οποία την οδήγησε σε παραίτηση, που έγινε αποδεκτή.»"