ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2020

Aπόφαση ανακοπών ΔΟΛ - Νίκη των εργαζόμενων

Εκδόθηκε εχθές 16/12/2020 η απόφαση επί των ανακοπών κατά του πίνακα κατάταξης στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη (ΔΟΛ).
Χαρακτηρίζεται ως προαφαιρούμενο του πίνακα η αποζημίωση λόγω της απόλυσής τους. Οι εργαζόμενοι κερδίζουν την αποζημίωση και θα την πάρουν ολόκληρη!
Οι ανακοπές των τραπεζών, του.. Δημοσίου, του ΕΦΚΑ και του ΕΔΟΕΑΠ, απορρίπτονται.
Είναι μία μεγάλη νίκη για τους εργαζόμενους του ΔΟΛ και για τους συνηγόρους τους που αγωνίστηκαν για το ζήτημα της αποζημίωσης, την οποία οι ειδικοί διαχειριστές, οι τράπεζες και το δημόσιο, ήθελαν να αποφύγουν να καταβληθεί στο ακέραιο.
Οι τράπεζες, πριν προχωρήσουν στην όποια αμφισβήτηση, έφεση κλπ. της απόφασης, θα πρέπει να γνωρίζουν πως ο μόνος τρόπος να λάβουν έστω ένα μέρος των χρεών που φυσικά έχουν συσσωρευτεί από τους εν λόγω εργαζόμενους όλα αυτά τα χρόνια ανεργίας και ανέχειας, είναι να κάνουν στην άκρη ώστε να καταβληθούν οι αποζημιώσεις που δικαιούνται μετά από (οι περισσότεροι) δεκαετίες παροχής εργασίας.
Το μπαλάκι πλέον πηγαίνει και στην κυβέρνηση και στη στάση που μπορεί να τηρήσει και προς τους πρώην εργαζόμενους του ΔΟΛ έναντι των τραπεζών (όπως π.χ. στην "Ελευθεροτυπία").