ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2020

Πολιτική κόντρα για την «παραίτηση» της διευθύντριας του «Βήματος»...

...μετά την ασφυκτική πίεση από το Μαξίμου - Tι απαντά ο Στ. Πέτσας


Μετά τον σάλο που προκλήθηκε από τον εξαναγκασμό σε παραίτηση της διευθυντριας σύνταξης της εφημερίδας ΤΟ ΒΗΜΑ και τις καταγγελίες για «ασφυκτική πίεση από το Μαξίμου» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προσπάθησε να απαντήσει στις κατηγορίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης (ΕΔΩ) ισχυριζόμενος ότι το Μαξίμου.. δεν παρεμβαίνει στα μέσα ενημέρωσης. O Στέλιος Πέτσας θέλησε να βγει κι από πάνω αντιστρέφοντας τις κατηγορίες και υποστηρίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε να ελέγξει τα μίντια με τον νόμο τον οποίο ο ίδιος επιχειρεί να ξηλώσει εις βάρος των εργαζομένων στο επικείμενο νομοσχέδιο.
Αναλυτικά η απάντηση Πέτσα:
"Η Κυβέρνηση δεν παρεμβαίνει ούτε στα Μέσα Ενημέρωσης ούτε στη δουλειά των δημοσιογράφων. Σέβεται απόλυτα την ανεξαρτησία τους. Όταν απαιτείται, απαντά στα δημοσιεύματά τους και φυσικά δεν ασχολείται με εσωτερικά ζητήματα του κάθε μέσου.
Στο “Ινστιτούτο δημοσιογραφίας ΣΥΡΙΖΑ” δεν τα καταλαβαίνουν αυτά. Γιατί εκείνοι επιχείρησαν να ελέγξουν το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο με τις παράνομες μεθοδεύσεις τους. Είναι εκείνοι που πανηγύριζαν όταν έκλεισε το “Mega”. Eίναι εκείνοι που έβαλαν τοποτηρητή στα “ΝΕΑ”. Είναι εκείνοι που απαιτούσαν να απολυθούν μη-αρεστοί δημοσιογράφοι και έστελναν άλλους στο αυτόφωρο. Και, βέβαια, είναι οι ίδιοι που σε πρόσφατο σποτ συκοφαντούσαν συλλήβδην τους δημοσιογράφους για χρηματισμό.
Για μια φιλελεύθερη Κυβέρνηση, λοιπόν, η Ελευθεροτυπία και η κριτική αποτελούν στοιχεία της Δημοκρατίας. Για τους νοσταλγούς του Στάλιν, εχθρούς. Ας μην κρίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ εξ ιδίων τα αλλότρια."