ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2020

Τελικά δεν είναι «φαντασιώσεις» των αριστερών...

Μετά και την περίπτωση της δημοσιογράφου Δήμητρας Κρουστάλλη που βρέθηκε εκτός ΒΗΜΑΤΟΣ του μιντιακού ομίλου Μαρινάκη όταν εξωθήθηκε σε παραίτηση μετά από πιέσεις του Μαξίμου -όπως η ίδια καταγγέλλει, ο δικηγόρος Θανάσης Καμπαγιάννης κατακεραυνώνει την κυβέρνηση για τον ασφυκτικό έλεγχο που ασκεί στα ΜΜΕ..
Ο Θανάσης Καμπαγιάννης γράφει στο fb:
διευθύντρια σύνταξης του Βήματος Δήμητρα Κρουστάλλη αποχωρεί από την εφημερίδα και μιλάει για "ασφυκτική πίεση από το Μέγαρο Μαξίμου" μετά το ρεπορτάζ για διπλό σύστημα καταγραφής των κρουσμάτων COVID-19.
Μέχρι σήμερα, μπορούσε να υπάρχει ο εφησυχασμός ότι όλα αυτά είναι "φαντασιώσεις" των αριστερών. Η συγκεκριμένη δημοσιογράφος δεν αφήνει κανένα περιθώριο με τη δημόσια δήλωσή της για το αν υποστήριζε την προηγούμενη κυβέρνηση ή όχι (ΕΔΩ). Από σήμερα, λοιπόν, δεν υπάρχει κανένα πρόσχημα: μια δημοσιογράφος εξωθήθηκε σε παραίτηση για δημοσίευμα που δεν ήταν αρεστό στο Μέγαρο Μαξίμου αναφορικά με την διαχείριση της πανδημίας.
Ο ορμπανισμός είναι εδώ. Ελέγχει τα ΜΜΕ, λογοκρίνει άρθρα που δεν του αρέσουν, απολύει δημοσιογράφους, θέτει ασφυκτικά όρια στον δημοσιογραφικό έλεγχο, δίνει εντολές σύλληψης δικηγόρων την ώρα άσκησης των καθηκόντων τους, βάζει λουκέτο σε ολόκληρα εισαγγελικά γραφεία όταν δεν μπορεί να απολύσει τους μη αρεστούς εισαγγελείς. Και ο ορμπανισμός στην Ελλάδα έχει ονοματεπώνυμο και διεύθυνση: λέγεται καθεστώς Μητσοτάκη και έχει έδρα το Μέγαρο Μαξίμου.
Όποιοι συνεχίζουν να δημοσιολογούν περί Ουγγαρίας και Πολωνίας και ταυτόχρονα αδυνατούν να πάρουν θέση για τον υπαρκτό ορμπανισμό της ημεδαπής, διεκδικούν για τον εαυτό τους τον ρόλο του φύλλου συκής στα απόκρυφα του βασιλέα Κυριάκου.
Αλλά, μην ματαιοπονείτε: ο βασιλιάς είναι γυμνός. Και το βλέπουμε όλες και όλοι."