ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2020

Γιατί παραιτήθηκε η Μαρία Αντωνιάδου από τον ΕΔΟΕΑΠ

Ολόκληρο το κείμενο της επιστολής παραίτησης

Την παραίτησή της από το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ υπέβαλε η Μαρία Αντωνιάδου, μετά και την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που δικαίωσε τον Οργανισμό έναντι των εργοδοτικών προσφυγών κατά του 2%. Aκολουθεί ολόκληρο το κείμενο της επιστολής παραίτησης από τον.. ΕΔΟΕΑΠ της προέδρου της ΕΣΗΕΑ Μαρίας Αντωνιάδου:
"Προς τον Πρόεδρο και τα Μέλη
του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ

Κύριε Πρόεδρε,
Τον Ιούλιο του 2018, συμπαρατάχθηκα μαζί με όλους τους προέδρους των Ενώσεων για τη διάσωση του Ταμείου μας.
Συμπαρατάχθηκα στην μάχη αυτή ως πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, θεωρώντας ότι η διάσωση του ΕΔΟΕΑΠ είναι κορυφαία προτεραιότητα για το σύνολο του κλάδου, για την προστασία και την ενίσχυση των κοινωνικών δικαιωμάτων των δημοσιογράφων και του συνόλου των εργαζομένων στα Μέσα Ενημέρωσης.
Όλοι θυμόμαστε εκείνη την εποχή την κατάσταση στο Ταμείο μας, το οποίο απειλείτο με «ξαφνικό θάνατο».
Δώσαμε έναν σκληρό, επίπονο και καθημερινό αγώνα και σήμερα η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τον ΕΔΟΕΑΠ δικαιώνει τον αγώνα μας αυτό.
Είναι δικαίωση για τους ασφαλισμένους του Ταμείου, δικαίωση για όλους μας.
Η μεγάλη αυτή νίκη αναγνωρίστηκε από όλους και εκτός Ελλάδος, όπως δείχνουν άλλωστε και τα συγχαρητήρια μηνύματα τα οποία έλαβε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, από εκπροσώπους των Ενώσεων μελών της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων.
Στις προηγούμενες εκλογές του ΕΔΟΕΑΠ, οι συνάδελφοι με τίμησαν με τον μεγαλύτερο αριθμό ψήφων και αυτό ήταν για μένα όχι μόνο τιμή αλλά και μεγάλη ευθύνη.
Δεν επεδίωξα θέσεις στο προεδρείο του ΔΣ γιατί ο μόνος μου σκοπός ήταν η δικαίωση της κοινής μας προσπάθειάς.
Σήμερα ο σκοπός αυτός έχει επιτευχθεί. Αποφάσισα λοιπόν να αποχωρήσω από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΔΟΕΑΠ, άλλωστε αποτελεί βαθιά μου πεποίθηση ότι η παράλληλη συμμετοχή συνδικαλιστικών στελεχών σε διάφορες διοικήσεις δεν ωφελεί αλλά έγινε για λόγους αναγκαιότητας και αυτή η αναγκαιότητα εξαναγκάζει και εσάς να παραμείνετε κύριε πρόεδρε, στη θέση του γενικού γραμματέα της ΕΣΗΕΑ.
Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω τους εκατοντάδες συναδέλφους που με στήριξαν με την ψήφο τους και να τους διαβεβαιώσω ότι είτε ως πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ είτε ως απλό μέλος της Ένωσής μας, θα συνεχίζω να αγωνίζομαι πάντα με την ίδια αφοσίωση για το Ταμείο μας για να γίνει ο ΕΔΟΕΑΠ ταμείο πρότυπο για τους ασφαλισμένους μας, εργαζόμενους, συνταξιούχους και ανέργους.
Με μεγάλη χαρά παραδίδω την σκυτάλη στο πρώτο αναπληρωματικό μέλος του Συμβουλίου, Κυριάκο Θεοδωρακάκο, τον οποίο σέβομαι και εκτιμώ.
Σας ευχαριστώ όλους για τη συνεργασία. Ευχαριστώ εσένα Σταύρο, τον Δημήτρη και στο πρόσωπό σας όλα τα μέλη του ΔΣ για τις καλές και κακές στιγμές που περάσαμε. Ευχαριστώ στο πρόσωπό σας τα επιτελικά στελέχη του Οργανισμού και όλους τους εργαζομένους, γιατρούς, νοσηλευτές, διοικητικούς, καθώς και το βοηθητικό προσωπικό που μου δώσατε την ευκαιρία να συνεργαστώ μαζί σας επί 2,5 χρόνια.
Πάνω από όλα, ευχαριστώ τους συναδέλφους που μου δώσανε την ευκαιρία να υπηρετήσω τον Οργανισμό.
Καλή δύναμη.
Με τιμή,
Μαρία Αντωνιάδου
Πρόεδρος ΕΣΗΕΑ